Başarır: “Vaatlerimizi Biraz Daha Somutlaştıracağız”

Başarır: “Vaatlerimizi Biraz Daha Somutlaştıracağız” cukurovagazetesi.com

14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerden sonra şimdide gözünü ikinci tura kalan ve 28 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı seçimine çevirdi. Halk TV ekranlarında yayınlanan ‘Sözüm var’ programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim çalışmaları kapsamında CHP’nin Mersin’de en az oy aldığı ilçelerden başladıklarını belirterek, şunları ekledi, “Biz vaatlerimizi biraz daha somutlaştıracağız. Özellikle iç güvenlik ve dış güvenlik ile ilgili gerekli güvenceyi verip; zayıf olduğumuz yerler ile iletişim kurduğumuz zaman Mersin’deki başarı Türkiye’de de gelecektir” dedi.


Haber- Sinem Erkiz

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında 28.Dönem TBMM’si belli oldu. Cumhurbaşkanı seçimi ise ilk turda adayların hiçbirinin yüzde 50+1 olan seçilme yeterliliğine ulaşamamasından dolayı ikinci tura kaldı. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Türkiye yeniden sandık başına gidecek ve Cumhurbaşkanlığı için ya Kemal Kılıçdaroğlu’na ya da Recep Tayyip Erdoğan’a oyunu verecek.

Başarır, “En az oy aldığımız Çamlıyayla’ya gittim”

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı 2.tur seçimleri için siyasi partiler ve teşkilatları sahada çalışmalarına hemen başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’da, Halk TV ekranlarında ‘Sözüm var’ programında gazeteci Şirin Payzin’in konuklarından biri oldu. Başarır, programda 14 Mayıs seçimlerinde ki kısa süre içerisinde uzun uzun çalıştıklarını belirti. 28 Mayıs’ta yapılacak seçimleri için ise, “Bu 10 günde de, eksik kalan yerleri tamamlayacağız” diyen Başarır şöyle devam etti, “Mesela ben bugün Mersin’de en az oy aldığımız Çamlıyayla ilçesine gittim. O ilçe de dördüncü olmuşuz. Tek tek insanlar ile toplandık ve gittiğimizde şunu gördüm Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleri çalışıyor. Yol, otopark tüm hizmetleri o ilçeye yapıyor. Kahveye oturdum, herkes bir düşünce halinde, dördüncü parti olmuşuz bakın ilçede; Mersin’de açık ara birinciyiz tarihte ilk defa 5 milletvekili çıkartmışız, ama bu ilçede dördüncü olmuşuz” dedi.

Başarır, “Doğru anlattığınız zaman sorunlar çözülüyor”

Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki vatandaşlar ile tek tek konuştuklarını belirten Başarır şöyle devam etti, “Endişe hakim. İnsanlara bir yapay bir milliyetçilik endişesi verildi. Aslında Mersin’in en büyük sorunu göçmen, en büyük sorunu sığınmacı, ekonomi; ama bir sorunda AKP’nin dördüncü sıradaki milletvekili Hüdapar’ın Genel Başkan Yardımcısı, inanılmaz rahatsızlık var. 138 oyla seçildi. Seçilmiyordu aslında. Şimdi insanlara doğru yaklaşıp, doğru anlattığınız zaman ve zaman ayırdığınız zaman sorunlar çözülüyor. Bu ilçede göreceksiniz, dördüncü olmuştuk bu seçimde ikinci olacağız. Biz buraya yoğunlaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Başarır, “Gençlerin olduğu her yere gittik”

14 Mayıs seçimlerinde CHP’in az oy aldığı diğer bir ilçesinin Mut olduğunu ifade eden Başarır, “Mut’ta başarısız olmuşuz ve üçüncü olmuşuz. Oraya gideceğiz. Zaten bazı yerlerde uzlaşmışız” diyen Başarır, seçimlerde oy kullanan gençlere de değinerek şöyle dedi, “Sabah 6’da başladık akşam 6’ya kadar çalıştık. 6’dan sonra Mersin’deki tüm kafelerini gezdik. Gençlerin olduğu her yere gittik. Tahminen, 50-60 bin civarında genç ile bire bir iletişim kurduk. İlk 10 gün inanılmaz bir güvensizlik, inanılmaz bir sorun vardı. İşte, ‘ben Muharrem İnce’ye vereceğim’, ‘Size vermeyeceğim’ ama 15 gün sonra Mersin’de gençlerin hepsi tepemizden inmedi. İnanılmaz bir şey. Biz bu farkı gençler ile kapattık” şeklinde konuştu.

Başarır, “Vaatlerimizi biraz daha somutlaştıracağız”

28 Mayıs seçimlerine kalan 10 günlük süre içerisinde eksik olan bütün yerlerin tamamlayacaklarını söyleyen Başarır, ifadelerine şöyle devam etti, “Çünkü maç 0-0 başlıyor. Yani biz ilk maçı 3-1 kaybedip, 2-0 kazanma zorunluluğumuz yok. Maç 0-0 başlıyor. Türkiye’nin her yerinde eksik olan yerleri kapatırsak, özellikle; terör, iç güvenlik ve dış güvenlik ile ilgili insanlarımıza gerekli ve zaten olan güveni verirsek bu sorun çözülecektir. Biz şimdi vaatlerimizi biraz daha somutlaştıracağız. Özellikle iç güvenlik ve dış güvenlik ile ilgili gerekli güvenceyi verip, zayıf olduğumuz iletişim sorunu yaşadığımız yerlerde, iletişim kurduğumuz zaman Mersin’deki başarı Türkiye’de de gelecektir” diyerek tamamladı.