Yeni MİY, Kelkit deplasmanında

Yeni MİY, Kelkit deplasmanında cukurovagazetesi.com

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), yarın deplasmanda Kelkit Belediye Spor’a konuk oluyor.


Haber-Sami Şahin

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden ve haftalardır zirve koltuğunun sahibi olan Yeni Mersin İdman Yurdu, yarın deplasmanda Kelkit Belediye Spor’a konuk olacak. 2022-2023 sezonuna şampiyonluk parolası ile başlayan kırmızı-lacivertliler, haftalardır zirve koltuğundaki yerini koruyarak liderliğini son iki haftaya taşımaya başardı.

Lig’de son 2 hafta

3.Lig’de ligin tamamlanmasına son 2 maç kalırken Yeni MİY, 64 puanla zirve koltuğunda oturuyor.  Kırmızı-lacivertliler ligin son haftalarına doğru girerken üst üste yaşadığı puan kayıpları nedeni ile haftalar öncesinden şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırmıştı. Son 11 lig karşılaşmasında 6 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 4 galibiyet yaşamıştı. Yaşanan puan kayıplarına rağmen kırmızı-lacivertlilerin zirve koltuğunda kalmasının sebebi ise rakiplerinin de onunla birlikte puan kaybetmesinden kaynaklı oldu.

MİY, bu hafta şampiyon olabilir

Şampiyonluk yarışından son 2 haftaya 2 puan önde giren Yeni MİY’in ligdeki en yakın takipçisi olan Belediye Kütahyaspor ise 62 puanla 2.sırada bulunuyor. Bu hafta Karşıyaka ile karşılaşacak olan Bld. Kütahyaspor’un kaybetmesi ve Yenni MİY’in kazanması durumunda Mersin ekibi sezonu şampiyon olarak tamamlama ihtimali var.

Yeni MİY, sıkı hazırlandı

Kritik, Kelkit Belediye Spor maçına Yeni MİY ise bütün hafta sıkı bir şekilde hazırlandı. Hafta boyunca yapılan antrenmanlar ile Kelkit karşılaşması hazırlıklarını sürdüren Yeni MİY’de hedef mutlak galibiyet olacak ve Belediye Kütahyaspor’un puan kaybetmesini bekleyecek. Kelkit Belediye Spor- Yeni Mersin İdman Yurdu karşılaşması Salı günü Gümüşhane’de Kelkit İlçe Stadyumu’nda saat 15.00’da başlayacak.