MSK, OGM karşısında rahat kazandı

MSK, OGM karşısında rahat kazandı cukurovagazetesi.com

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), ligin 28.hafta karşılaşmaları kapsamında konuk olduğu OGM Ormanspor’u 90-61’lik skorla mağlup ederek rahat bir galibiyete imza attı.


Haber- Sami Şahin

Misli.com Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de son haftalara girilirken sezona şampiyonluk parolası ile başlayan ama aldığı mağlubiyetlerle bu iddiasını kaybeden MSK, gözünü play-off turlarına çevirmişti. MSK play-off turları sonunda Süper Lig’e çıkmanın hesaplarını yapıyor.

MSK’a OGM Ormanspor’a konuk oldu

MSK, cumartesi günü OGM Ormanspor deplasmanına konuk oldu. Karşılaşma Ankara’da M. Sait Zarif Oğlu Spor Salonu’nda saat 15.45’te oynandı. Maça hızlı bir şekilde başlayan carettalar, ilk periyotta rakibine 30-17’lik skor üstünlüğü sağladı. Karşılaşanın ikinci çeyreğinde ise rakibine fırsat vermeyen MSK, bu çeyreği de 17-14’lük skorla aldı. MSK, karşılaşmanın ilk yarısında sergilediği performans ile soyunma odasına 47-31’lük üstünlükle gitti.

MSK, rahat kazandı

Maçın ikinci devresinde oyun disiplininden kopmayan carettalar, üçüncü çeyreği 21-11’lik skorla aldı (42-68). Son çeyreğe 24 sayı farkla önde giden MSK, dördüncü periyodu 23-18, karşılaşmayı ise 91-60’lık skorla kazanarak haftayı kayıpsız geçti.

Evans ve Edge maçın yıldızları oldu

MSK’da yeni transfer Sean Evans 18 sayı, 7 ribaunt ve 1 asistlik performansı ile karşılaşmanın en skorer oyuncu oldu. Carettalar da bir diğer yeni transfer Darnell Edge maçta 17 sayı ile oynarken Kerem Aydan Özel’in 13 sayısı, Alp Karahan’ın 13 sayısı ve Berkay Genç’in 10 sayı,10 ribauntluk performansları galibiyette önemli rol oynadı.

MSK, lideri konuk edecek

MSK, bu galibiyetle ligde 28.hafta sonunda 21 galibiyet, 7 mağlubiyetle 49 puanla 3.sırada yer alıyor. Carettalar, ligin bir sonraki haftasında ise ligin zirve koltuğunda yer alan Çağdaş Bodrum Spor Kulübü’nü konuk edecek.