Vahap Seçer: ’Bir Odalı Evde Yaşarım, Vatandaşımı Hiçbir Şeye Muhtaç Etmem’

Vahap Seçer: ’Bir Odalı Evde Yaşarım, Vatandaşımı Hiçbir Şeye Muhtaç Etmem’ cukurovagazetesi.com

Büyükşehir Belediyesi ÇİMSA iş birliğinde gerçekleştirilen “Akülü Sandalye Dağıtım Töreni”ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer katıldı.


Haber-Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ÇİMSA iş birliğinde ihtiyaç sahibi özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirilen ‘Akülü Sandalye Dağıtım Törenine katıldı. Başkan Seçer, ÇİMSA’nın 2015 yılından bu yana Mersin Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirdiğini söyleyerek; “İki ciddi kurumun bu ortaklığı son derece önemli. Bu insanlar bize katkı yapıyor. Biz de bu kaynakları yerine ulaştırmak zorundayız. Yaptığımız tüm projelerde öyle. Yerine ulaşması önemli. Kayırmacılığı reddediyoruz. Türkiye bu işten bezmiş, bıkmış durumda” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, Devletin, engellisinden sağlıklısına, kadınından çocuğuna herkese ihtiyacı olduğu hizmetleri ulaştırması gerektiğini belirterek; “Büyük devlet olmak büyük binalarla, şatafatla, saraylarla, lüks araçlarla olmaz. Devlet olmak sosyal olmak, fakire fukaraya bakmaktır. Cumhurbaşkanı, Başbakan olayım bir odalı evde yaşarım, vatandaşımı hiçbir şeye muhtaç etmem. Büyük devlet altın varaklı saraylarda yaşamak değildir. İnsanlığın onurlu bir şekilde yaşamasıdır” dedi.

Seçer, şimdiye kadar 257 adet akülü sandalye yardımında bulunduklarını belirtip bunun yanı sıra medikal malzeme desteği verdiklerini söyleyerek; “536 medikal malzeme desteği verdik. Bunun 496 adeti deprem bölgesindeki yurttaşlarımıza yapıldıdedi.

 “Bizler güçlüyüz”

Başkan Seçer, Türkiye’nin çok zengin bir ülke, Mersin’in de çok zengin bir kent olduğunu ifade ederek; “Ben de çok güçlü bir belediyenin başkanıyım. Bizim gelirimiz iyi. Bunu da her belediye başkanı söylemiyor, söylemez.  Ama ben söylüyorum. Bizler de güçlüyüz. Bilgimizle, birikimimizle, azmimizle, şevkimizle güçlüyüz. Benim mesai arkadaşlarım bu bilinçte insanlardan oluşuyor. Genel Sekreter’den en alt kademede çalışan belediye çalışanımızın tamamı bu duygu ve düşünceleri besleyerek Mersin halkına hizmet etmek zorunda. Bizler sizleri seviyoruz” diye konuştu.