TİY, Ankaraspor’a 9-0 mağlup oldu

TİY, Ankaraspor’a 9-0 mağlup oldu cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligden düşmeyi haftalar öncesinden garantileyen Tarsus İdman Yurdu (TİY) kalan maçlarda sahaya prestij için çıksa da istediğini alamıyor. TİY, cumartesi günü konuk olduğu Ankaraspor karşısında sahadan 9-0’lık mağlubiyetle ayrılarak farklı mağlubiyetler serisine bir yenisini ekledi.


Haber- Mehmet Çetin 

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ve ligden düşmeyi haftalar öncesinde garantileyen Tarsus İdman Yurdu, hafta sonu Ankaraspor’a konuk oldu.

 TİY, sahaya prestij için çıkıyor ama istediğini alamıyor

Ligden düşmeyi haftalar öncesinde garantileyen ve ligde hiçbir iddiası kalmayan TİY, sahaya prestiji için çıkarken, Ankara ekibi ise ligde ilk 6 sıra içersine girerek üst lig için play-off turlarına kalmanın hesaplarını yaparak çıktı. Karşılaşma Etimesgut Belediye Atatürk Stadyumu’nda cumartesi günü saat 15.00’de oynandı. Maçın orta hakemliğini Cansu Tiryaki, yardımcılıklarını ise Anıl Küçükkaraca ve Sabri Üstünel gerçekleştirdi.

Ankaraspor ilk yarıya 4-0 önde gitti

Karşılaşmanın ilk düdüğü ile beraber Ankaraspor, TİY karşısında etkili başladı ve maçta gol perdesi erken açıldı. 11.dakikada Berk Karadağ Ankaraspor’un ve kendisinin ilk golünü atarak takımını 1-0 öne geçirdi. 32.dakikada yine sahneye çıkan Berak Karadağ kendisinin ve takımının 2.golünü attı (2-0). Maçta ilk yarının sonralarına doğru baskısını iyice artıran Ankaraspor 45.dakikada İlhami Siraçhan Nas skoru 3-0 taşıdı. İlk yarının uzatma dakikalarında yine sahneye çıkan Berk Karadağ kendisinin 3.golünü atarak hat-trick yaparken skoru 4-0’a taşıdı. Ankaraspor soyunma odasına 4-0 önde gitti.

9-0’lık galibiyetle ayrıldı

Devre arasından sonra ikinci yarıda, ilk düdükle beraber henüz 48.dakikada Erdal Öztürk topu ağlar ile buluşturdu (5-0). Karşılaşmanın 60.dakikada Engin Bekdemir maçın 6.golünü, 71.dakikada Bahattin Köse 7.golü, 75.dakikada Yusuf Buğra Koşal 8.golü ve 80.dakikada Gökhan Kurumuş takımının 9.golünü atarak skoru 9-0 getirdi ve maçtan Ankaraspor maçtan galibiyetle ayrıldı.

Tarsus, 34 hafta sonunda kalesinde 115 gol gördü

TİY, ligde 34 hafta sonunda 3 galibiyet, 12 beraberlik ve 19 mağlubiyetle oynarken3.Lig’e düşmeyi haftalar öncesinde garantiledi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda rakip fileleri 25 kez havalandırırken, kalesinde ise 115 görerek, gol yeme rekoru kırdı.