Bay Kemal’den Mersin ve Adana için dev projeler

Bay Kemal’den Mersin ve Adana için dev projeler cukurovagazetesi.com

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter hesabından, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ videolarının dördüncüsünü paylaştı. Bu videoda Kılıçdaroğlu, Mersin ve Adana’nın özel bir ekonomik bölge ilan edileceğini duyurarak, proje sayesinde iki il dışında deprem bölgelerinin de kalkınacağını belirtti.


Haber- Mehmet Çetin

14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için kronometre, geriye doğru işlemeye devam ederken siyasilerinden yeni hamleler geliyor.

Kılıçdaroğlu,“Kalkınma için başka bir kafa lazım”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir sosyal medya hesabından yayınladığı, ‘Bay Kemal’in Tahtası’ videolarının dördüncünü geçtiğimiz gün paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda acil söndürülmesi gereken yangılar olduğunu ve orta vadede halkı zenginleştirecek vizyonların şart olduğunu belirterek, ‘ateşler söndürülür ama kalkınma için başka bir kafa lazım’ cümlelerine paylaşımında yer verdi.

Dev proje

‘Bay Kemal’in Tahtası-4’ başlığı ile paylaşılan video ise Mersin’i yakınan ilgilendiriyor. Özellikle Ak Parti iktidarında arka planda kalarak, yatırım anlamında diğer illerin gerisinde kalan Mersin ve Adana için Kılıçdaroğlu, yeni dönemde iktidara gelinmesi durumunda bu iki ilin özel bir ekonomik bölge ilan edileceğini duyurdu. Ekonomik bölge, Mersin ve Adana illerinde 1 milyon dekar araziyi kapsayacak ve 5 ana kümeden oluşacağını duyurdu. 5 ana küme içerisinde ise, ‘Yüksek nitelikli metal rafinerileri’, ‘Finans merkezi’, ‘Yüksek teknoloji ve bilişim kümesi’, ‘Otomotiv kümesi’, ‘Biyokimya ve biyoteknoloji alanları’ olacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, “Ortak akılla, parlak zihinlerle ülkemizi hızla bu krizden çıkaracağız”

13.Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Bay Kemal’in tahtası-4’ başlığı ile paylaştığı videoda çalışma tahtası önünden vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, ilk işlerinin Türkiye’yi dünya ile rekabet eden bir ülke haline getireceklerini belirterek şöyle devam etti, “Geleceğin teknolojilerini bugünden üreteceğiz. İnsanımızı rekabetçi kur, ucuz iş gücü yalanları ile fakirleştirdiler. Onuru ile çalışanlar hayat pahalılığı altında eziliyor. Türkiye dünyanın ucuz iş gücü deposu değil. Türkiye batının mülteci kampı da değil, buna artık izin vermeyeceğiz. Bunun nasıl mı yapacağız; öncelikle ortak akılla, parlak zihinlerle ülkemizi hızla bu krizden çıkaracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Endüstriyel dönüşümü tamamlamak zorundayız”

Yapmak istediği projeler için gerekli yatırımları bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Şampiyonlar ligi ekibini kurdum” diyerek şöyle devam etti, “Kalıcı refaha ulaşmak içinse yeni teknolojileri üretmek zorundayız. Endüstriyel dönüşümü tamamlamak zorundayız. Yeni bir çağın içindeyiz, bu yüzden büyük bir endüstriyel atıl yapmak ve ileri teknoloji üretmek gerekiyor. Dahası gençlerimiz bu yönde eğitip onlara istihdam sağlamamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin ve Adana için dev yatırım projesi

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında ise Adana-Mersin illerini kapsayan özel bir ekonomi bölgesi olacağını belirterek şu ifadelere yer verdi, “Bu bölge 1 milyon dekar araziyi kapsayacak; 5 ana kümeden oluşuyor. Yüksek nitelikli metal rafinerileri, finans merkezi, yüksek teknoloji ve bilişim kümesi, otomotiv kümesi, biyokimya ve biyoteknoloji alanlarını kuracağız” dedi.

“İskenderun ve Mersin Limanlarını dünyanın en büyük limanları haline getireceğiz”

Mersin ve Adana’yı kapsayacak olan projenin, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkama sebebiyet veren depremlerden etkilenen şehirlerin ayağa kalkması ve yeniden inşa edilmesi için çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti, “Çok hafif ve dayanıklı, montajı kolay yeni nesil inşaat malzemeleri üreteceğiz. Yeni endüstriler kuracağız. Bölge halkının geri dönmesi için istihdam yaratacağız. İskenderun ve Mersin Limanlarını dünyanın en büyük ve en gelişmiş ileri teknoloji kullanan limanları haline getireceğiz. Bu limanlardan 46 ülkeye 7 günde doğrudan deniz ulaşımı sağlayacağız. Bölge kendine özgü yasası olan tamamen uluslararası hukukun geçerli olduğu bölge olacak. 835 bin kişi doğrudan istihdam edilecek.  Bütün sanayi yatırımlarımız dünyanın en gelişmiş çevre kriterlerini içeren ‘Ekvator Prensiplerine’ uygun olarak inşa edilecek. Bütün tesisler yeşil üretime uygun bir şekilde tasarlanacak. Temiz enerji temiz üretim ve temiz yatırımla hareket edecek. Sevgili halkım Türkiye bunu hak ediyor, başaracağız. Sana söz” diyerek tamamladı.