Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilerin Meslek Seçiminde Yanında

Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilerin Meslek Seçiminde Yanında cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde öğrenim gören öğrencilere yönelik, bilgi ve motivasyon sağlayan etkinliklerini sürdürüyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin doğru meslek seçiminde bulunabilmesi için Meslek Tanıtım Semineri düzenlendi.


Haber-Mehmet Çetin

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen seminerde, alanında uzman kişiler tarafından mesleklerin içeriği ve alanları hakkında bilgiler verildi. Bu sayede öğrenciler de tercih etmeyi düşündükleri meslekler hakkında merak ettiklerini sordular.

 “Birebir görüşmelerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, öğrencilere eğitim desteği vermenin yanı sıra rehberlik hizmetleri de verdiklerini belirterek, “Tarsus, Akdeniz, Halkkent, Erdemli ve Silifke YKS Kurs Merkezi öğrencilerimize, Meslek Tanıtım Semineri düzenledik. Burada, alanında uzman ve meslek odalarının temsilcileriyle bir araya geldik. Meslek odalarının temsilcileri, öğrencilerimizin merak ettiği sorulara cevap verdiler. Etkinliğimiz öğrencilerimizin motivasyonlarını artırırken, merak ettikleri meslekleri uzmanlarından öğrendiler. Birebir görüşmelerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Meslek tanıtım seminerlerimizi, alanında uzman rehberlik birimimizle her yıl düzenli bir şekilde yapıyoruz. Bundan sonra da sınav sürecinde, öğrencilerimizin motivasyonlarını artırıcı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.