Bayram’da hava yağışlı geçecek

Bayram’da hava yağışlı geçecek cukurovagazetesi.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından Doğu Akdeniz için Ramazan Bayramı’nı kapsayan hava tahmin raporu yayınlandı. Buna göre Mersin genelinde Arife günü itibari ile havanın yağışlı olması beklendiği ve bayramın ikinci gününe kadar kent genelinde yağışların süreceğinin beklendiği bildirildi.


Haber-Sinem Erkiz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Doğu Akdeniz’de Ramazan Bayramı’nda beklenen hava durumu”  tahminleri paylaşıldı. Buna göre Arife günü ve Ramazan Bayramı’nda Mersin ve çevresindeki bölgenin büyük bölümün de havanın yağışlı geçeceği, sıcaklıkların bölge genelinde azalarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edildiği bildirildi.

Beklenen yağışların Arife ve bayramda, kısa süreli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde genellikle öğleden sonraları ve akşam saatlerinde etkili olacağı tahmin edildiği açıklandı.

Rapora göre bugün (arife günü), Mersin’in batı kıyıları hariç tüm bölgenin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildiği açıklandı.

Bayramın 1. günü Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edildiği bildirildi.

Bayramın 2. günü de, Mersin’in yüksek kesimleri, (Mut, Gülnar, Çamlıyayla, Tarsus’un kuzey kesimleri), olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ifade edildi.

Bayramın 3.günü ise yağışlı havaların Mersin’i terk ederek Adana, Hatay, Osmaniye bölgelerindeki yüksek kesimlerde etkisini göstereceği bildirildi.