Gazeteciler İftar Programında Bir Araya Geldi

Gazeteciler İftar Programında Bir Araya Geldi cukurovagazetesi.com

Ramazan ayı sebebi ile salı günü Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde (MGC) kent gazetecileri iftar programında bir araya geldi.


Haber- Mehmet Çetin 

Ramazan Ayı’nın son günlerinde Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde, gazeteciler iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen iftar programına Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Çukurova Gazetesi imtiyaz sahibi Neslihan Yalçın ve Mersin basın camiasından gazeteciler, televizyoncular ve radyocular katılım sağladı.

Gültak, “Ramazan ayı, kardeşlik ayıdır”

İftar’tan sonra kısa bir konuşma yapan MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Ramazan Ayı’nın önemine vurgu yaparak, iftar programına katılım sağlayan gazeteciler teşekkür etti. Daha sonrasında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Ramazan Ayı’nın kardeşlik, barış ve muhabbet ayı olduğunu ifade ederek şöyle devam etti, “Gültak’ta geldi, maşallah Akdeniz’de barış oldu, kardeşlik oldu, huzur oldu. Kavgalar bitti herkes işinde gücünde kimsenin siyasetine karışan yok, hayatına karışan yok. Gidiyoruz Yeni Pazar’a konser veriyoruz, eskiden orda konser değil biber gazı vardı esnaflar kapatırdı” dedi.

Gültak, “Akdeniz değişiyor”

Akdeniz’e kazandırılan spor tesislerine değinen Gültak, “Akdeniz’in böyle tesisleri yoktu. Türkiye’de herhalde birkaç tane belediyede örneği var. Gazeteciler cemiyetine bir yer yapan ender belediye başkanlarından biriyiz. İnsanları ayrıştırmadık. Şehre sahip çıktık. Bundan 3,5 yıl önce kentsel dönüşüm dediğimizde dalga geçtiler, tiye aldılar alay ettiler. Bugün Mersin’de 1000 konutu bitiren ender belediye başkanlarından biriyiz. İşte Çay Mahallesi’nde kadınlarımız kaloriferli doğalgazlı evlerinde oturmaya başladılar. Dokuzuncu ve onuncu ayların sonunda inşallah Barış Mahallesinde evlerini teslim edeceğiz. Geldiğimiz günden beri gençlere projeler yapıyoruz. Akdeniz’in hiç etüt merkezi yoktu, birçok etüt merkezi açtık. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık içindeyiz. İki tane kadın kooperatifi olan Türkiye’deki ender belediyelerden yine bir tanesiyiz. Kadınlarımız şu an birçok noktada satış yapıyorlar, üretiyorlar dolayısıyla Akdeniz değişiyor ve değişti” dedi.

 

,