Yeni MİY, yine puan kaybetti

Yeni MİY, yine puan kaybetti cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), sahasında konuk ettiği Hacettepe 1945 ile 1-1 berabere kaldı.


Haber-Fırat Tatlı

TFF 3.Lig 1.Grup’ta mücadele eden ve şampiyonluğa oynayan Yeni MİY, bu hafta deplasmanda Hacettepe 1945’e konuk oldu. Karşılaşma bugün saat 15.00’te Ankara’da Çubuk İlçe Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmanın ilk düdüğü ile beraber Hacettepe henüz 2.dakikada Fatih Karslı’nın ayağından golü buldu ve Yeni MİY karşısında takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının sonuna kadar başka gol olamadı ve Hacettepe soyunma odasına önde giden taraf oldu. Devre arsından sonra ikinci yarıda Yeni MİY, 60.dakikada Taygun Vurgun’la maça eşitliği getiren golü buldu (1-1). 90 dakikada başka gol olmadı ve taraflar 1 puana razı oldu.

MİY kaybediyor, rakipler kaybediyor

TFF 3.Lig 1.Grup’ta Yeni MİY, şampiyonluğa oynasa da son haftalarda yaşadığı puan kayıpları ile dikkat çekiyor. Hacettepe karşısında alınan beraberlikten sonra kırmızı-lacivertliler son 8 maçta, 2 galibiyet ve 6 beraberlikle oynadı. Yeni MİY, zirvede 58 puanla liderlik koltuğunda otururken en yakın takipçisi ile arasında 5 puan bulunuyor. Ligde son 5 karşılaşmaya doğru gidilirken nerdeyse her hafta puan kaybeden kırmızı-lacivertliler; liderlik koltuğunda oturmayı ise rakiplerinin de her hafta puan kaybetmesine borçlu.