Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta vatandaşlarla bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta vatandaşlarla bir araya geldi cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in Mut ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Seçer, burada Büyükşehir’in üretimi ve üreticiyi desteklediği projelerinden olan Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katıldı.


Haber-Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in üreticiyi desteklemek ve üretimi teşvik etmek için ‘Destek Büyükşehir’den, Üretim Çiftçiden’ sloganı ile Mut ilçesinde gerçekleştirdiği Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Mut’a çıkarma yapan Başkan Seçer, tarımsal dağıtım töreninin ardından ise Mut’taki esnaf, vatandaş ve üreticilerle bir araya geldi. Mut halkının sorun ve taleplerini dinleyen Seçer, Mersin’in her bölgesine ayrım yapmaksızın hizmet götürdüklerini vurgulayarak, vatandaşların talepleri için de gece-gündüz çalıştıklarını söyledi. Seçer son olarak ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut’a kazandırılan Fatma Türkon Köprüsü’nü inceledi. Seçer, köprünün isminin ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olacağını duyurdu.

“Siz üreten, Türkiye ekonomisine katkısı sunan insanlarsınız”

 ‘Destek Büyükşehir'den Üretim Çiftçiden’ tarımsal destek dağıtım programında konuşan Başkan Seçer, “Üretime, üreticiye, alın terine değer veren bir belediye ve Belediye Başkanı olarak, her yıl olduğu gibi yine burada üreticilerimizle buluştuk ve onlara üretimlerini daha kaliteli yapsınlar diye, işlerini kolaylaştırmak için tarımsal desteklerin teslimini yapmak üzere geldik. Sizleri seviyoruz. Çünkü siz üreten, Türkiye ekonomisine katkı sunan insanlarsınız. Siz gurur kaynağı olan halkımızın sofrasına gıda üreten, yaşamı sürdürülebilir kılan, eli öpülesi çiftçilerimizsiniz” dedi.

“Zeytin, Mut’un en önemli gelir kalemlerinden biri”

Bu törende zeytin fidanı, hamur yoğurma makinesi ve sulama borusu dağıtımları gerçekleştirdiklerinden bahseden Seçer,“Toplamda 28 mahallemiz hamur yoğurma makinesi talep etmiş ve 28’ine de bugün teslimatını yapacağız. Zeytin, Mut’un en önemli gelir kalemlerinden biri. Mersinimizde üretilen zeytinin her 10 kilosundan 6’sı da burada üretiliyor. Hem Mersin hem Türkiye ekonomisine bu üretimle çok önemli katkılar yapılıyor. Mersin genelinde 2 bin 133 üreticimize 42 bin 660 adet zeytin fidanı dağıtacağız. Bunun Mut’a düşen payı da bugün burada değerli üreticilerimize dağıtılacak ve onlar da artık üretime katkı haline gelecek. 70 mahallede, 82’si kadın olmak üzere toplam 330 üreticimize 6 bin 600 adet zeytin fidanı teslimatını almış olacaklar” diye konuştu.