Kabinenin ışıltılı Bakanı Mersin’de

Kabinenin ışıltılı Bakanı Mersin’de  cukurovagazetesi.com

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri’nin startını Ankara’da Hazine ve Maliye Bakanlığı binasında düzenlediği toplantı ile veren; “Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” diyen, “Neo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan; davranışsal ekonomi ve nöroekonomiyle daha fazla önem kazanmaktadır” sözleri ile ekonomiye yeni bir boyut kazandıran, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde 1.sıradan milletvekili adayı olarak gösterildiği Mersin’e geldi.


Haber- Fırat Tatlı                                                                                                                  

Türkiye’ye 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilleri Seçimleri’ne doğru giderken, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine’de yer alan bakanların farklı seçim bölgelerinden milletvekilli adayı olacaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen ‘AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda’ Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Mersin 1.sırada Ak Parti Milletvekili adayı olduğu açıklanmıştı.

Bakan Nebati TOGG ile geldi

Bakan Nebati’ni Mersin’den milletvekili adayı olduğunun açıklanmasından sonra Ankara’da, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Ak Parti Mersin Milletvekilleri adayları ve il teşkilatı ile bir araya gelen Nureddin Nebati, yoğun bir tepki almıştı. Seçimlere sayılı günler kala Bakan Nebati ise seçim bölgesi olan Mersin’e geldi. “Biz, Mersin’imizi her alanda beraberce şaha kaldırmak için yola çıktık” paylaşımı yapan Nebati, kente TOGG marka aracı ile geldi. Bakanı karşılayanlar arasında Mersin Ak Parti Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz ve Ali Cumhur Taşkın, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Ak Parti İl Başkanı Adem Aldemir yer aldı.

“Ezikler”, “Güruh”, “Bilmezler”

Karşılamanın ardından Ak Parti Mersin İl Başkanlığı’na geçen Bakan Nebati’yi, il binası önünde toplanan yüzlerce partili karşıladı. Burada toplanan kalabalığa konuşma yapan Bakan Nebati, TOGG marka otomobili ile Mersin’e geldiklerini ifade ederek, “Bunlar biliyorsunuz sürekli yapamazlar edemezler diyen, affedersiniz; ezikler. Ülkenin potansiyeline, ülkenin gücüne, ülkenin dinamiklerine hiçbir zaman inanmayan bir takım bilmezler. Bunlar vaktinde uçak yapamazsınız dediler, bunlar vaktinde devrim araçlarını eleştirdiler, bunlar vaktinde köprü yapamazsınız dediler, bunlar vaktinde şehir hastaneleri ne işe yarayacak dediler. Bunlar vaktinde bu otobanlardan kimler geçecek dediler. Bunlar vaktinde hava alanları yapılırken bu hava alanlarına ihtiyaç yok diyenler. Bunlar Türkiye ne zaman bir taş üzerine taş konduğunda asla inanmayan bir güruh. Şimdi otomobilimizle geliyoruz, gemilerimiz ile yüzüyoruz. Uçaklarımızla semalardayız. Biz her yerdeyiz, üretiyoruz çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“13’te 13 yaparak gideceğiz”

14 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan seçimlere 1 aydan az bir zaman kaldığını ifade eden Bakan Nebati, “Mersin’de ter dökeceğiz. Gidilemedik bir kapı, ulaşılmadık bir seçmen, selam vermediğimiz bir Mersin’li olmayacak. Kapı kapı dolaşacağız ve hep birlikte Mersin’i layık olduğunun daha ötesine taşıyacak adımları birlikte atacağız. Çalışmaya, koşturmaya ve 14 Mayıs’a kadar bize uyumak yasak.  13’te 13 yaparak gideceğiz.  Bizde hedefler küçük olmaz. Biz pazardayız, sokaktayız merak etmeyin. Biz ötekileştirmeyiz, bu şehirde ve bu ülkede hiç kimse sen Kürtsün, Arapsın, Lazsın diyemez, hiç kimse sen ötesin diyemez. Hiç kimse sen şuradasın buradasın diyemez. Biz 85 milyon insan biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz, hep birlikte Türkiye’yiz. Onun için bize şöyle yan gözle bakanlara sesleniyorum, onun için bunlar sokağa çıkamaz diyenlere sesleniyorum. Bizim küfemiz yok, heybemizde bu vatana yaptığımız hizmetlerin listesi var.  Gelin hep beraber kardeşlik hukukunu ortaya koyalım ki, şehre bereket gelsin” ifadelerini kullandı.