“Doğal Afetlerde Uluslararası İş Birliği ve Dayanışma” Paneli Gerçekleşti

“Doğal Afetlerde Uluslararası İş Birliği ve Dayanışma” Paneli Gerçekleşti cukurovagazetesi.com

Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğretim Üyesi Kaan Kutlu Ataç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 4 Nisan 2023’te Ankara’da düzenlenen “Doğal Afetlerde Uluslararası İş Birliği ve Dayanışma” panelinin “Uluslararası Güvenliğin İnsani Boyutu” başlıklı ikinci oturumunda bir sunum gerçekleştirdi.


Haber- Sami Şahin 

 

“Jeopolitik bir tsunami yaşandı”

 

Ataç yaptığı sunumda; “Dünya düzeni jeopolitik fay hatları üzerinde geri dönülemez sarsıntılara yol açıyor. Uluslararası sistemde jeopolitik bir tsunami yaşandı. Bu çerçevede sistemik düzeyde belirsizlikler ve jeopolitik sınamalar arttı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

“360 derecelik bir kriz çemberinde”

 

Silahlı çatışma, iklim krizi ve ekonomik çalkantı, dünya nüfusunun da genel anlamda derin bir kriz ortamına itildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Ataç; “Gelişmeler yönetilebilir noktadan uzaklaştı. Yoğun istikrasızlıklarla dolu bir gelecekte Türkiye’nin son dönemde özellikle üç sıcak silahlı çatışma ve fiili istikrasızlıklara gömülmüş güney ve kuzey sınırlarında enerji krizleri ve ikili gerginliklerin de eklenmesiyle neredeyse 360 derecelik bir kriz çemberinin içerisinde” dedi.