TARSUSLU PERİLER KUPASINA KAVUŞTU

TARSUSLU PERİLER KUPASINA KAVUŞTU cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de sezonu şampiyon olarak bitiren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, ligin son karşılaşmasında cumartesi günü konuk ettiği Botaş Gelişim’i (K) 71-52’lik skorla mağlup etti. Karşılaşma sonunda yapılan törende Tarsuslu Periler, sezonun şampiyonluk kupasını kaldırarak müzesine götürdü.


Haber-MEHMET ÇETİN

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve sezonu şampiyon olarak tamamlamayı iki hafta öncesinden garantileyen Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, sezonun son karşılaşmasında Mersin’de Botaş Gelişim’i ağırladı. Şampiyonluk kutlamasının ve kupa törenin yapılacağı karşılaşmaya Mersin ve Tarsus halkı yoğun ilgi gösterdi.

Periler son maçında da kazandı

Cumartesi günü, Mersin’de Edip Burhan Spor Salonu’nda saat 14.00’te oynan karşılaşmada, ilk periyotta Tarsuslu Periler rakibine 18-7’lik üstünlük sağladı. Karşılaşmanın ikinci periyodu, ilk periyoda göre daha dengeli bir oyuna sahne oldu.  Botaş çeyreği 13-12’lik skorla alsa da, soyunma odasına Tarsus Belediyesi 30-20’lik üstünlükle giden taraf oldu. Üçüncü çeyreği 23-17 alan Tarsuslu Periler maçta genel skoru 53-37’e kadar getirdi. Son çeyreği de 18-15’le alan Tarsus maçtan 71-52’lik skorla galip ayrıldı.

Periler kupasını kaldırdı

Sezonu galibiyetle bitiren Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı için karşılaşma sonrasında kupa töreni gerçekleşti. Törene Türkiye Basketbol Federasyonu CIO'su Ömer Önan,Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyigit, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Esirgemez, Osman Polat ve kulübün As Başkanı İsmail Altun da katılım sağladı. Tarsus ekibi şampiyonluk kupasını büyük bir coşku ile kaldırdı.

İki Mersin temsilcisi Süper Lig’de mücadele edecek

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, önümüzdeki sezon Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek. Çukurova Basketbol ’la birlikte, Süper Lig’de iki Mersin Takımı mücadele verecek.