Yeni MİY, Konya deplasmanında

Yeni MİY, Konya deplasmanında cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), bu hafta 1922 Konyaspor’a konuk oluyor. Yarın oynanacak karşılaşmada Yeni MİY, son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkarak haftayı kayıpsız geçmenin hesaplarını yapıyor.


Haber: Mehmet Çetin 

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden ve zirve koltuğunun sahibi olan Yeni MİY, bu hafta deplasmanda 1922 Konyaspor’a konuk oluyor. Kırmızı-lacivertliler, ligde zirve koltuğunun sahibi durumunda olsa da son haftalarda aldığı sonuçlarla kötü bir grafik yakaladı. Puan kayıpları, saha olaylarına ve hakem hatalarına bağlansa da peş peşe alınan kötü sonuçlar takımda morallerin bozulmasına sebep oldu.

Yeni Miy’in deplasman karnesi kötü

3.Lig 1.Grup’ta son haftalara doğru gidilirken Yeni MİY, son 5 hafta sadece 1 galibiyet ve 4’de beraberlik aldı. Bu hafta, 1922 Konyaspor karşısında galibiyet arayacak olan Yeni MİY’in deplasman karnesi de iyi değil. Kırmızı-lacivertliler deplasmanda oynadığı son 7’di karlaşmadan sadece 1 galibiyet alırken, 2 maçtan mağlubiyetle, 4 maçtan ise beraberlikle ayrıldı ve sadece 7 puan toplayabildi. Ligde 26 hafta sonunda 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle oynayan kırmızı-laciverti ekip topladığı 53 puanla zirve koltuğunda yer alıyor.

Yeni MİY, zirvede farkı korudu

Son haftalarda yaşanan puan kayıplarına rağmen Yeni MİY, ligde zirve koltuğundaki yerini korudu. Kırmızı-lacivertli en yakın takipçinin 7 puan önünde bulunuyor. Yeni MİY, son haftalarda kendisi gibi rakiplerinin de puan kaybetmesi ile zirvede rahat bir nefes aldı.

Kırmızı-lacivertliler hata yapmak istemiyor

Ligde son 8 haftaya girilirken Yeni MİY, yarın 1922 Konyasapor deplasmanında kazanarak hata yapmak istemiyor.  Zorlu karşılaşmada Yeni MİY, sahaya galibiyet parolası ile çıkacak. Karşılaşmanın orta hakemliğini Levent Balcı, yardımcılıklarını ise Mustafa Burak Dilitatlı ve Ali Cem Zorbay yapacak. Karşılaşma yarın saat 15.00’te Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda oynanacak.