İYİ Partili Mustafa Ateş: ’Ne Cemaatin Ne De Reisin Hakimi Olmadım!’

İYİ Partili Mustafa Ateş: ’Ne Cemaatin Ne De Reisin Hakimi Olmadım!’ cukurovagazetesi.com

2016 yılında "Benim efendim yok" diyen Eski Yargıtay Üyesi Av. Mustafa Ateş, tarihe geçen şu sözleri söylemişti: "Ne cemaatin ne de reisin hakimi olmadım!" Mustafa Ateş, İYİ Parti’den Mersin Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı!


Haber- Fırat Tarlı

Tarsus'un Böğrüeğri Köyü'nde dünyaya gelen Eski Yargıtay Üyesi Av. Mustafa Ateş, İYİ Parti'den Mersin Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladığı ilk andan itibaren hem İYİ Parti tabanından hem de kamuoyundan yoğun destek gördü. İlkokula gitmemiş bir annenin ve babanın çocuğu olduğunu belirten Ateş, "Köyümden üniversiteye giden ilk kişiyim" dedi. 1988 yılında 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra ülkenin çeşitli yerlerinde hakimlik ve son olarak Yargıtay Üyeliği görevi yaptığını belirten Ateş, "Bu imkanı bana Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in sağladığını biliyorum" ifadesine yer verdi.

 

"TEK BİR HAYALİM VAR!"

"Tek bir hayalim var; 15 Mayıs sabahı bu tek adam yönetiminden kurtulmuş, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in değer yargılarının yeniden doğduğu bir ülke" sözleriyle aday adaylığını duyuran Ateş'in 2016 yılında Ankara Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde söylediği ve tarihe geçen o sözler yeniden gündeme geldi.

 

6 YIL ÖNCE SÖYLEMİŞTİ: "KORKMUYORUM, ÇEKİNMİYORUM!"

AK Parti hükümetinin TBMM'ye getirdiği; Yargıtay ve Danıştay'ın yapısını değiştirecek, üyelerinden büyük bölümünü görevden alacak yasa taslağı, Türkiye'nin saygın hukukçuları tarafından 2016 yılında masaya yatırılmıştı. 2011 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Mustafa Ateş de Türkiye Barolar Birliği öncülüğünde düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı. Ateş, o konuşmasında tarihe geçen şu sözleri söylemişti; "1992 yılında düğmesi, iliği, cebi olmayan bir cübbem olacağı inancıyla hakim olarak göreve başladım. Bugüne kadar da cübbemi iliklemeye çalışmadım. Bundan sonra da kalırsam eğer böyle yaşamak istiyorum. Ne cemaatin ne reisin, ne de bir başkasının hakimi olmadım. Olmayı da düşünmüyorum. Moda tabiriyle birilerinin ne oğlu ne de kızı olmak istiyorum. Biyolojik annemden de babamdan da çok memnunum.Cumhuriyet'in değerlerine saygılı; Anayasa'ya, hukuka ve vicdanıma uygun karar veren hakim olarak bu meslekte kalmak istiyorum. Henüz emekliliğim gelmedi. Buna rağmen efendisi olan bir hakim olmak istemiyorum. 'Özgürlük vazgeçebilmektir' diyor ünlü bir düşünür. Ben de efendisi olan bir hakim olmaktansa, şu andan itibaren vazgeçebilmeyi göze alıyorum. Beklentim yok, korkmuyorum, çekinmiyorum."