Serdar Çevirgen, “ Skandal bir karar”

Serdar Çevirgen, “ Skandal bir karar” cukurovagazetesi.com

Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, Euroleague Kadınlar da, 14-16 Nisan tarihleri arasında oynanacak dörtlü finallerin Çekya’nın başkenti Prag’a verilmesine tepki gösterdi. Çevirgen, yaptığı açıklamada, “FIBA’nın, kendi belirlediği regülasyonlara aykırı bir şekilde, dörtlü final organizasyonunu Prag’a vermesini kınıyoruz” ifadesine yer verdi.


Haber- Fırat Tatlı

EuroLeague Kadınlar’da Final-Four’a kalan iki Türk takımı Çukurova Basketbol ve Fenerbahçe Alagöz Holding 14-16 Nisan tarihlerinde Çekya’nın başkenti Prag’da rakipleri ile karşılaşacak ve finale çıkmak için mücadele edecek.

Çevrigen, “Başvurumuz olumsuz sonuçlandı”

FIBA tarafından Euroleague Kadınlar 2023'ün Final-Four’unun, Çekya'nın başkenti Prag'da bulunan Kralovka Arena'da yapılacağı açıklanmasından sonra Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen’den tepki geldi. Çevirgen yaptığı açıklamada 2023 EuroLeague Women Dörtlü Finallerinin Türkiye'ye yapılması için FIBA'ya geçen haftalarda başvuru yapıldığını belirterek şöyle devam etti, “İki Türk takımının finale kalması ve kupanın ülkemize gelmesi noktasında çok önemli olduğuna inandığımız bu başvuru ne yazık ki olumsuz sonuçlandı. Salon kapasitesi, salon teknik özellikleri, şehirdeki tesisler vb. özelliklerden oluşan FIBA regülasyonlarına tamamen uymamıza, FIBA tarafından talep edilen teminatların, sayın Mersin Valimiz ve sayın Yenişehir Belediye Başkanımızın destekleriyle üzerinde bir teklif yapmamıza rağmen, dörtlü finaller, salonu FIBA regülasyonlarına uymayan Çekya takımı Prag'a verildi” ifadelerine yer verdi.

Çevrigen, “ Skandal bir karar”

Çevirgen, açıklamasına FIBA'nın, kendi belirlediği regülasyonlara aykırı bir şekilde, dörtlü final organizasyonunu Prag'a vermesinden dolayı kınadıklarını belirterek, “2021 ve 2022 dörtlü finallerinin ülkemizde yapılmasından ötürü, 2023 dörtlü finallerinin bir başka ülkeye verilme tercihini anlamamız mümkün olsa da; bu tercihin, FIBA'nın kendi belirlediği regülasyonlara uymayan, 2 bin 500 kişilik, çağdışı bir salondan yana kullanılması skandal bir karardır. Çünkü FIBA regülasyonlarında, dörtlü finallerin üst üste bir ülkede oynanmasıyla ilgili herhangi bir kural bulunmazken, salon özellikleriyle ilgili net kriterler mevcut olup, seçilen salonun bu kriterleri karşılamadığı ortadadır” dedi.

Çevrigen, “Dörtlü final O2 Arena'ya alınsın”

Çevrigen, dörtlü finalin yapılacağı salon için merdiven altı ve vücut geliştirme salonlarından hallice bir salonda düzenleneceği için, EuroLeague’in marka değerinden çalacağını belirterek, “Biz Avrupa basketboluna yaptığımız bunca yatırımın karşısında, bu usulsüzlüğü kabul etmiyoruz. FIBA'nın kendi regülasyonlarına aykırı tutumuna anlam veremiyor, ÇBK Mersin Basketbol Organizasyonu olarak kimseden korkumuz olmadığını, her şartta hedefimize ulaşacağımızı tüm basketbol kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Fakat bu salonun Avrupa kadın basketbolunun en önemli organizasyonunu kaldıracak kapasitede bir salon olmadığını düşünüyor, basketbolun güzelliklerini yansıtmada eksik kalacağına inanıyor dörtlü finallerin, en azından Prag'daki daha modern salon olan O2 Arena'ya alınmasını istiyoruz ve gerekli talepleri FIBA'ya ileteceğiz” diyerek son olarak dörtlü finallerde mücadele edecek olan diğer bir Türk takımı Fenerbahçe Alagöz Holding’e başarı diledi.