SEÇER, MERSİN’İN DEĞERİNE SAHİP ÇIKTI

SEÇER, MERSİN’İN DEĞERİNE SAHİP ÇIKTI cukurovagazetesi.com

Türkiye’nin ve Mersin’in en büyük tarımsal ürünlerinden biri olan, limon bu sene bahçelerde dalında kaldı. Mersin’de ki limon üreticilerinin sesini iş dünyası, siyaset dünyası, belediye başkanları defalarca kez merkezi yönetime iletmeye çalışsa da, üreticilerin taleplerini Ankara duymadı.


Tarımda artan girdi maliyetlerinden kaynaklı, ürünlerini dalında bırakmak zorunda kalan çiftçilerin sesini ise Mersin Büyükşehir Belediyesi duydu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yaptığı açıklamada,  dalında kalan üreticilerin limonları satın aldıklarını belirterek aldıkları ürünlerin deprem bölgesinde ki vatandaşlara gönderileceğini açıkladı.

Haber- Fırat Tatlı

Üreticilerin sorunu Gökçel TBMM’ye taşımıştı

Limon üreticilerinin taleplerini 9 Mart tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM gündemine taşımıştı. Gökçel, mecliste söz alarak, limon üreticilerinin sorunlarını şöyle dile getirmişti, “Mersin, limon üretiminin yüzde 75’nin yapıldığı bir il. Erdemli de, Silifke de, Mersin de limon üreticileri şuanda limonlarının yüzde 60’ını dalda olduğunu ve 4-5 liraya mal ettikleri limonların 2,5 liraya alıcı bulamadıklarını söylüyor. İhracatı yasaklayan AKP iktidarı, şimdi ihracata teşvik verin, marketçilere gidin bu limonları alın diyin. Erdemli’li limoncu bu sene zarar etmesin” ifadelerini kullanmıştı.

Tarhan’ın üreticiler için çağrısı

 Gökçel’in ardından limon üreticilerin sorununu Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da geçtiğimiz günlerde, Kale Mahallesinde ki üreticilere yaptığı ziyaretler ile dile getirmiş ve şöyle bir çağrıda bulunmuştu, “Deprem ekonomiyi etkiledi, tarımı etkiledi. Hükümetten çok beklentimiz kalmadı. Diğer büyük belediyelerimize çağrı yapıyoruz. Çiftçinin limonun çürümesinin önüne ancak onlar sahip çıkabilir” şeklinde konuşmuştu.

Limon üreticilerinin sesini Seçer duydu

Üreticilerinin son haftalarda artan şikayetleri ve sesini duyuramaması üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, üreticilerin sesini duydu. Büyükşehir dalında kalan limonları üreticiden satın alarak deprem bölgesindeki vatandaşlara gönderilmek üzere yola çıkardı. Seçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin’in narenciyenin başkenti olduğunu belirterek, şöyle devam etti, “Çok sayıda çiftçimiz limon ve portakal üreterek evinin geçimini sağlıyor. Bu elimde gördükleriniz Mersin’in limonu ve portakalı. Üreticiden satın aldık. Bir güzelde paketledik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için yola çıkardık. Afiyetle yesinler. Üreticilerimize destek, vatandaşlarımıza vitamin oldu. İyide oldu” dedi.