Mersin Ampute’den depremzedelere ziyaret

Mersin Ampute’den depremzedelere ziyaret cukurovagazetesi.com

Mersin’i 1.Lig’de temsil eden Mersin Ampute Futbol Takımı, 6 Şubat tarihinde 11 ilde gerçekleşen depremden dolayı uzuvlarını kaybeden depremzedelere ziyaret gerçekleştirdi. Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden hastalara yapılan ziyarete; Mersin Ampute Futbol Takımı Başkanı Ali Yanaç, takım antrenörü Fatma Kara ve sporcular katıldı.


"Hayat sizler için yeniden başlıyor"

Depremzedelere moral ve motivasyon ziyareti yapan Mersin Ampute Futbol Takımı'nda Başkan Ali Yanaç ziyarette depremden dolayı anne, babası ve yeğenini kaybettiğini açıklarken güçlü olunması gerektiğini söyledi. Yanaç, "Hayat sizler için yeniden başlıyor. Çünkü hayatta kaldınız. Uzuvlarını kaybetmeniz sizin için engel değil. Bunun en büyük örneğini bizim sporcularımız gösteriyor. Hepsi birer engellilerin sesi. Aslan gibi mücadelelerini gösteriyorlar. Onlarla gurur duyuyorum. İnşallah sizlerin de tedavi sürecinden sonra da yanlarınız da olacağız" dedi.

"Rehabilitasyon Merkezi kurma projemiz var"

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen'in selamlarını da hastalara ileten Yanaç, "Federasyon olarak çok güzel projelerimiz olacak. Mersin'de güzel bir rehabilitasyon merkezi kurma projemiz var. İnşallah bu merkezimizde sizleri ağırlayarak toplumumuza kazandıracağız. Sizin bu süreçte en çok; birlik ve beraberliğe ihtiyacınız var. Mersin Ampute Futbol Takımı'mızın kulüp binası sizlere daima açıktır. Ağırlamaktan şeref duyarız" sözlerini kullandı. Depremzedeler ise duygulanarak Mersin Ampute Futbol Takımı'na teşekkür etti ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Haber Merkezi)