Seçer, Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlara tepki gösterdi

Seçer, Bursaspor-Amedspor maçında yaşananlara tepki gösterdi cukurovagazetesi.com

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta pazar günü oynan Bursaspor ve Amedspor maçının yakınları sürüyor. Tribünlerde yaşanan görüntüler ve açılan 1990’lı yıllar ile özdeşleşen ‘beyaz toros’, ‘yeşil’ pankartları tepkilere neden olmuştu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de bir paylaşım yaparak, “Çirkin pankartlar tesadüf olamaz. Bu karanlık zihniyete sessiz kalınması kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi.


Haber- Fırat Tatlı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Pazar günü oynan ve saat 14.00’da başlayan Bursaspor ve Amedspor maçında futbola gölge düşürdü. Bursaspor taraftarlarının sahaya attığı maddeler yüzünden oyun zaman zaman durdu. Yoğun güvenlik önemleri altında oynanan maç ise 2-1 Bursaspor’un lehine sonuçlanmıştı.

BEYAZ TOROS VE YEŞİL PANKARTLARI

Yoğun tepki çeken maçta Bursaspor taraftarlarının tribünlerde açtığı ve 1990 yıllar ile özdeşleşen “beyaz toros” ve “Yeşil" kod adlı JİTEM elemanı kontrgerilla Mahmut Yıldırım açılan posterler tepki çekmişti. Açılan posterler nedeni ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yapmış ve gerekli soruşturmaların başladığını belirtmişti. Olaylı maçtan sonra ihmali olan 7 kişi de göz altına alınmıştı.

SEÇER, “ÇİRKİN PANKARTLAR TESADÜF OLAMAZ”

Bursa’da, futbol sahalarına yakışmayan görüntülerden ve açılan pankartlardan sonra siyaset dünyasından yoğun tepki geldi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bir açıklama yaparak tepki gösterdi. Seçer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi,  “Bursaspor-Amedspor maçındaki çirkin pankartlar tesadüf olamaz. Bu karanlık zihniyete sessiz kalınması kabul edilemez.  Birlik ve beraberliğimize kast eden bu şiddet, nefret, öfke ve hoşgörüsüzlük sarmalı artık sona ermeli, sorumlu olanlar hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.