TARSUSLU PERİLER, ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR

TARSUSLU PERİLER, ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA GİDİYOR cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı, Elazığ İl Özel İdare (K) karşısında 76-56’lık skorla kazanarak şampiyonluk yolunda bir virajı daha geride bıraktı.


Haber-FIRAT TATLI

Yaşanan deprem felaketi ile ara verilen liglerden sonra Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’i de tekrar kaldığı yerden başladı. Kadınlar 1.Lig’de mücadele eden ve ligde zirve koltuğunun sahibi olan Tarsus Belediyesi, ligin 23.hafta karşılaşması kapsamında Elazığ İl Özel İdare’yi konuk etti. Karşılama cumartesi günü Mersin Yenişehir ilçesinde bulunan Edip Burhan Spor Salonu’nda saat 14.00’te başladı.

PERİLER RAHAT KAZANDI

Karşılaşmanın ilk periyodunda Tarsus, rakibi Elazığ İl Özel İdare karşısında üstünlük kurdu ve çeyreği 22-11 aldı. İkinci periyotta, konuk ekip ilk çeyrekteki görüntüsünden uzak, kontrollü bir oyun sergiledi ve periyot 18-18’lik eşitlik ile tamamlandı. Tarsus Belediyesi soyunma odasına 40-29’luk skor ile üstün giden taraf oldu.  Devre arasının dönüşünde Tarsus, oyun üstünlüğünü yine eline aldı, çeyreği 17-12 alan Tarsus Belediyesi karşılaşmada skoru da 57-41’e kadar taşıdı. Son çeyreğe 16 sayı fark ile önde giren Tarsus, skorunda verdiği moral ile farkı iyice açtı. Periyodu 19-15 alan Tarsus, maçtan da 75-56’lık skor ile galip ayrılan taraf oldu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN SON 6 MAÇ

Tarsus Belediyesi’nde karşılaşmada 28 dakika sürece alan Sasha Samolıa Goodlett’in 27 sayılık performansı galibiyette önemli rol oynadı. Elazığ İl Özel İdare galibiyeti ile lig yarışında zirve koltuğunu 3 puanlık farkı koruyan Tarsus ekibi kalan son 6 maçında da kazanarak şampiyon olarak ING Kadınlar Süper Ligi’ne çıkmanın hesabını yapıyor.