TİY’in izinsiz yaptığı bağış kampanyası kısa sürede ertelendi

TİY’in izinsiz yaptığı bağış kampanyası kısa sürede ertelendi cukurovagazetesi.com

Tarsus İdman Yurdu (TİY) içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı açamadığı transfer tahtasını aça bilmek adına sosyal medya üzerinden bir banka hesap numarası paylaşarak taraftarından destek istedi. Kulüp yetkililerin, Valilikten gerekli izinleri almadan kendilerince başlattığı kampanya kısa sürede kaldırılarak ileri bir tarihe ertelendi.


Haber-FIRAT TATLI

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden TİY, içinde bulunduğu ekonomik krizden dolayı eli kolu bağlandı. Borçlardan dolayı transfer tahtasını bir türlü açamayan Tarsus ekibi, tüm girişimlere rağmen istediği desteği bulamadı. 5 Mart tarihinde tamamlanacak olan ara transfer dönemine kadar kulüp borçlarını ödeyemez ve transferleri gerçekleştiremezse sezonun geri kalınında alt yapı oyuncuları ile devam etmek zorunda kalacak. Bu durumda ise TİY’in bir alt lige düşmesi kaçınılmaz olacak.

TİY, HESAP NUMARASI PAYLAŞARAK DESTEK İSTEDİ

TİY Yönetim Kurulu birçok girişime rağmen kentten gerekli desteği bulamadı ve son umut olarak taraftara sarıldı. Kulüp sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak hesap numarası paylaştı ve destek talebinde bulundu. Kulüp yetkililerin gerekli izinleri almadan başlattığı bağış kampanyası, yetkililerin devreye girmesi ile kısa sürede kaldırıldı.

“BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZUN DA OLMADIĞINI GÖRDÜK”

TİY tarafından ilk olarak yapılan paylaşımda kulübün zorlu bir süreç içinde olduğu belirtilerek, “Ne yazık ki bizim bizden başka dostumuzun da olmadığını gördük. Ben ve Yönetim Kurulu Arkadaşlarım aldığımız karar ile kulübümüzün sıcak para akışını sağlamak ve kulübümüzün transfer tahtasını açmak adına ihtiyaç duyduğu paranın bir kısmını toplamak adına sizlerle IBAN paylaşılacaktır ve kulübümüze bağış yapmak isteyen herkes oraya gönlünden geçen miktarı atabilecektir” ifadeleri yer aldı.

KAMPYANYA VALİLİK İZNİ ALINDIKTAN SONRA DEVAM EDECEK

Yapılan paylaşımın devamında, kulübe ait tüm banka hesaplarının blokeli olduğu için bağış yapılacak hesap numarası olarak Yönetim Kurulu'nda Saymanlık görevi yapan İbrahim Halil Küçükoğlu’nun hesap bilgilerinin paylaşılması ise dikkat çekti.  Yapılan paylaşımın kısa süre kaldırılarak yeni bir bilgilendirme yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, “Bugün sizlere çağrıda bulunduğumuz yardımlaşma kampanyası ile ilgili gerekli izinlerin eksikliğinden ötürü ertelenmiştir. Valilik izni alındıktan hemen sonra yeniden başlatacağız” açıklaması yapıldı.