CHP’Lİ BAŞARIR TİSAN’DA DEVAM EDEN ÇALIŞMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP’Lİ BAŞARIR TİSAN’DA DEVAM EDEN ÇALIŞMALARA TEPKİ GÖSTERDİ cukurovagazetesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır beraberindeki heyet ile birlikte Silifke Tisan Koyu’nda özel bir şirket ve kooperatif ortaklığında yürütülen ve devam eden villa projesine yerinde tepki gösterdi. Başarır, inşaat çalışmalarının devam ettiği koya giderek, “İnsanlar, Hatay ve Malatya’da Maraş’ta mücadele ederken siz burada Mersin’i kazıyorsunuz. Yazıklar olsun. Mersin Büyükşehir Belediyesi dava açtı, onun sonucu da beklemiyorlar” diyerek sert çıktı.


Haber- Esen Çalıcı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerle gözler deprem bölgesinde çevirilerken, Mersin de Silifke, Tisan Koyu’nda yapılaşmaya açılan ve özel bir şirket ile kooperatif ortaklığındaki villa projesi aralıksız bir şekilde devam ediyor. Devam eden çalışmalara ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, sosyal medyadan tepki göstererek, “ Koyun can derdinde, kasap et.  Rant hırsı afet dinlemiyor. İş makineleri deprem de bile harıl harıl çalışıyor. Yarımada kıyı kanununa aykırı imara açıldı. Dava açtık, devam ederken ilçe belediyesi ruhsatı verdi; sahil dolduruldu, inşaat başladı” ifadelerini kullandı.

BAŞARIR TİSAN’A GİTTİ

Seçer’in tepkisinden sonra, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır beraberinde CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve CHP Mersin İl Gençlik Kolu Başkanı Alkım Sümer ile Silifke Yeşilovacık Mahallesine bağlı Tisan Koyu’na gitti. Büyük depreme rağmen bile devam eden çalışmalara tepki gösteren Başarır,“Mersin Silifke Tisan’dayız. Burası Türkiye’nin en güzel birinci koyu, dünyada 13.en güzel koydan bir tanesi ve şu anda deprem bölgesinde on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. On binlerce vatandaşımız enkaz altında ama utanmadan, sıkılmadan bu zihniyet burayı imara açıyor ve şu anda iş makineleri burayı talan ediyor. Hiç utanma yok mu sizde?” dedi.

BAŞARIR, “YAZIKLAR OLSUN”

İnşaat alanında çalıştırılan iş makinelerine tepki gösteren Başarır,“Burada çalışan işçilerin hepsinin Hatay’da, Maraş’ta, Malatya’da deprem bölgesinde olması lazım. Buraya bin 200 tane konut yapacaksınız sit alanına ve bu ülkede deprem olmuş; imar yüzünden, çarpık yapılaşma yüzünden, beton talanınız yüzünden ve utanmadan sıkılmadan, orada insanlar, Hatay ve Malatya’da Maraş’ta mücadele ederken siz burada Mersin’i kazıyorsunuz. Yazıklar olsun, utanın diyeceğim ama siz bu duygunuzu çoktan yitirmişsiniz iktidar olarak” şeklinde konuştu.

BAŞARIR, “DAVA SONUCUNUDA BEKLEMİYORLAR”

Açıklamasına son olarak şunları ekleyen Başarır, “Ben anlamıyorum, Recep Tayyip Erdoğan ve şürekası doğaya karşı dikleniyor, yeşile karşı dikleniyor, depreme karşı, afetlere karşı dikleniyor ve sonuç Hatay’da; bakın Hatay şurada, üç saatte Hatay’dayız ve bu çarpık yapılaşma, imar yüzünden insanlar ölmüş ve iş makineleri burada doğayı katlediyor. Bin 200 tane Türkiye’nin en güzel koyuna inşaat yapılacakmış, yazık ve buna dava da açtı Mersin Büyükşehir Belediyesi, dava sonucunu da beklemiyorlar. Deprem beklemiyorlar, yargı beklemiyorlar, halkı dinlemiyorlar” dedi.