“Yurtta sıkıntı yok, herkes sakin olsun”

“Yurtta sıkıntı yok, herkes sakin olsun” cukurovagazetesi.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda, sosyal medyaya yansıyan bazı görüntülerden dolayı Mersin’e gelerek inceleme yaptı. Sosyal medyaya yansıyan yurt binasına ‘Suriyeleriler yerleştiriliyor, odalarda nargile içiliyor ve müstehcen görüntüler’ yönündeki iddiaları yerinde inceleyen Başarır, görüntülerin asılsız olduğunu belirterek herkesin sakin olması yönünde çağrı yaptı.


Haber- Fırat Tatlı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 9 saat ara ile 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşanan depremler tüm ülkeyi derinden sarstı. Toplamda 10 ilde büyük yıkım yaşanırken hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bine yaklaştı. Felaketin boyutundan dolayı milyonarca insan yurdundan ve evinden oldu. Deprem bölgesinden göç etmeye başlayan vatandaşlarımızın ise adresi Mersin oldu. Başta akrabalarının yanına gelen depremzedeler Mersin’e yerleşmeye başlarken, gidecek bir yer olmayanlar için ise devletin tüm kurumları devreye girdi ve depremzede ailelerin barınması için yer tahsis etmeyi sürdürüyor.

YURTLAR DEPREMZEDELERE TAHSİS EDLİYOR

Depremden dolayı üniversiteler ikinci bir duyuruya kadar tatil edilirken, boşta olan yurttalar, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından kapılarını depremzedelere açtı. AFAD koordinesinde gerçekleştirilen programda Mersin Üniversitesi öğrencilerine ev sahipliği yapan Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdu’na da vatandaşlar yerleştirilmeye başlandı.

BAŞARIR, GÖREVLİLER İLE YURTTA İNCELEME YAPTI

Depremden etkilenenler, Kırkkaşık Yurdu’na yerleştirilmeye başlanırken önceki gün sosyal medyada bazı görüntüler infial yarattı. Sosyal medya kullanıcıları paylaşımlar yaparak, kız yurduna yerleştirilenlerim, ‘Suriyeliler olduğunu, yurt odalarına yerleştirilen Suriyelerin dolapları yağmaladığı, odalarda nargileler içildiği ve müstehcen görüntüler’ olduğu yönünde paylaşımlar yapıldı. Kamuoyunda tepkilerin artması üzerine, Hatay’da deprem bölgesinde olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, KYK Kırkkaşık Kız Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e geldi. Milletvekili Başarır, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile Yurt Müdürü Münire Şimşek ile beraber yurt içerisinde inceleme yaptı ve sonrasında gözlemlerinin paylaştı.

 BAŞARIR, “ODALARDA ÖYLE EMARELER YOK, HERKES SAKİN OLSUN”

Sosyal medyada açıklanan iddialar ile ilgili konuşan Başarır, “Buradan tüm Mersin ve Türkiye’ye sesleniyorum” diyerek şu açıklamaları yaptı, “Hatay’dan, Mersin’deki yurttaki iddialar üzerine geldim. Sağ olsunlar müdürlerimiz, müdüre hanım görevliler tek tek odaları bana gezdirdiler, tek tek resmi bilgileri verdiler.  Hiçbir odada nargile ya da müstehcen görüntüler ile ilgili bir emare yok. Hatay’dan Kahramanmaraş’tan, tüm Türkiye’nin her yerinden yurttaşlarımız gelmiş. Tabi ki Suriye’den sığınmacılar, Türk vatandaşları olanlarda var. Bu listeyi AFAD vermiş. Şunu herkes bilsin ki depremzede, depremde zarar gören aileler gelmiş buraya yerleştirilmişler. Odalar gayet temiz. Yaşlılar, çocuklara öncelik verilmiş ben tek tek gezdim çok teşekkür ediyorum. Lütfen herkes sakin olsun. Lütfen herkes görevlilere, görevlerini yapmakta yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

BAŞARIR, “GÖRÜNTÜLER ESKİ”

Yurt önünde bir grup genç ile bir araya gelen Ali Mahir Başarır, burada da “Benim sizden ricam gönlünüz rahat olsun. Nargile veya öyle bir şey yok. İçiniz rahat etsin. Sakin olmanızda fayda var. Her yeri gezdim odaları gezdim. Samandağ’dan, Kahramanmaraş’tan Malatya’dan her yerden gelen ailelerimiz var. Tabi ki, Suriye vatandaşı olup gelen ailelerimizde var. Resmi rakamların hepsini sağ olsun verdiler. Nargile gibi, müstehcen görüntüler gibi şeyler yok odalarda. Zaten odalarda böyle bir sistem de yok. Odaları tek tek gezdim. Benim sizden ricam, Hatay deprem bölgesinde yaşamayıp memleketi farklı yerde olan arkadaşlarımız ailelerinin yanında olursa; tabi ki deprem bölgesindeki arkadaşlarımız burada olup yurt müdürümüze ve bizlere yardımcı olursa, ailelere yardımcı olursa mutlu oluruz. Ama sosyal medyada olduğu gibi o görüntüler; hatta odaların dizaynı bile farklı arkadaşlar, çok eski görüntüler bunlar. O yüzden ben bizzat gördüm, içinizin rahat etmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.