ÇUKUROVA BASKETBOL (70) MELİKGAZİ KAYSERİ BASKETBOL (56)

ÇUKUROVA BASKETBOL (70)  MELİKGAZİ KAYSERİ BASKETBOL (56) cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi (K)sahasında konuk ettiği Melikgazi Kayseri Basketbol (K)karşısında 70-56’lık skorla galip geldi.


 

 

Haber- Fırat tatlı

Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden zirve koltuğunun sahibi olan ÇBK, ligin 18.haftasında Melikgazi Kayseri Basketbol’u konuk etti. Karşılaşma Cuma günü saat 18.00’de, Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı.

ÇBK RAHAT KAZANDI

Maça, Gamze Takmaz, Aleksandra Crvendakic, Elizabeth Williams, Asena Yalçın, Tiffany Hayes ilk beşi ile çıkan ÇBK ilk periyotta rakibine 23-15’lik üstünlük sağladı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda ÇBK, oyunun temposunu düşürdü. İkinci çeyrek Melikgazi Kayseri lehine 16-15’lik üstünlük ile tamamlandı. ÇBK ilk devreyi 7 sayı fark ile 38-31 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte iki ekipte parkede etkiliydi. Bu periyotta ÇBK, 21-20’lik sayı üstünlüğü ile genel skoru 59-51’e taşıdı. Son çeyreğe 8 sayı fark ile önde giden ÇBK, dördüncü periyotta Kayseri ekibine şans tanımadı. Rakibine sayı fırsatı vermeyen ÇBK, periyodu 11-5 maçı ise 70-56’lık skor ile alarak ligde liderliğini sürdürdü. Maçta Melikgazi Kayseri Basketbol’da Sevgi Tonguç 17 sayı ile karşılaşmanın en skorer oyuncu oldu. ÇBK’dan Tiffany Hayes 16 sayı ile takımın en skorer oyuncu olurken Asena Yalçın 13 sayı, Elizabeth Williams 12 sayı,  Gökşen Fıtık ise 11 sayısı ile galibiyette önemli rol oynadı.

ÇBK LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

ÇBK, ligde 18 hafta sonunda 16 galibiyet ve 2 mağlubiyetle topladığı 34 puanla zirvenin sahibi. ÇBK ligde bir sonraki hafta maçında ligin 4.sırasında bulunan ve iddialı ekiplerden Nesibe Aydın’ının (K)  konuğu olacak.