LİDER PARKEYE ÇIKIYOR

LİDER PARKEYE ÇIKIYOR cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, parkeye çıkıyor. ÇBK, sahasında Melikgazi Kayseri Basketbol (K) konuk edecek.


Haber- FIRAT TATLI

2022-2023 sezonunda yoğun bir tempoda maçlara çıkan ÇBK, Türkiye Kadınlar ING Basketbol Süper Ligi’nde parkeye çıkıyor. Salı günü Euroleague Kadınlar Kupası B Grubunda 12.hafta karşılaşmasına çıkan ÇBK, bu haçta İtalya temsilcisi Beretta FamilaSchio (K) karşısında taraftarının da desteği ile 79-67’lik skorla galip gelerek Avrupa’da da önemli bir virajı geride bırakmıştı. Avrupa maçından sonra yoğun bir tempoda maçlarını sürdüren ÇBK şimdide gözünü lige çevirdi.

ÇBK INIGUEZ YÖNETİMİNDE HENÜZ YENİLMEDİ

ING Kadınlar Süper Liginde lider olan Mersin temsilcisi sahasında bugün Melikgazi Kayseri Basketbol’u konuk edecek. ÇBK ligde geçen hafta Bursa Uludağ (K) karşısında zorlansa da maçtan 90-85’lik skor ile galip ayrılmasını bildi. Yeni Başantrenör Roberto Iniguez yönetimde henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Mersin ekibi, ligde 18.haftada oynayacağı Melikgazi Kayseri Basketbol karşısında galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

LİDER ZİRVEDE PUAN FARKINI KORUMAK İSTİYOR

ÇBK lig yarışında çıktığı 17 maçta, 15 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 32 puanla liderlilik koltuğunun sahibi durumunda. Zirvenin hemen ardında 2.sırada bulunan Fenerbahçe Alagöz Holding (K) ise puanı 31. ÇBK, bugün oynayacağı maçta galip gelerek zirvedeki puan farkını korumanın hesaplarını yapıyor.  Melikgazi Kayseri Basketbol karşılaşması bugün saat 18.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak. Maç aynı zamanda TBF Youtube kanalında canlı olarak yayınlanacak.