MSK, DEPLASMANDA KAZANDI

MSK, DEPLASMANDA KAZANDI cukurovagazetesi.com

Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) deplasmanda Bornova Belediyesi Karşıyaka karşısında 82-72’lik skorla kazandı ve liderliğini sürdürdü.


Haber-FIRAT TATLI

Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve zirvenin sahibi olan MSK, deplasmanda bu hafta İzmir’e konuk oldu. Bornova Belediyesi Karşıyaka ile ligin 17.haftasında karşılaşan carettalar maça mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Maç cumartesi günü saat 14.00’da Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde oynandı.

CARETTALAR RAHAT KAZANDI

Karşılaşmaya Kevin Kaspar, Oğulcan Baykan, Tobin Carberry, İlker Tunalı, Aaron Jones ilk 5 ile başlayan carettalar, ilk periyotta rakibine karşı 24-19’luk skor ile geride başladı. Maçın ikinci periyodunda ise toparlanan lider, Karşıyaka karşısında sayı olup yağdı. Bu çeyrekte rakibine karşı 27-15’lik skor üreten MSK, soyunma odasına da üstün giden taraf oldu (46-39). Devre arasının ardından üçüncü çeyrek sayı olarak biraz kısır geçti. Carettalar periyodu 17-10 aldı ve maçta farkı açtı. Karşılaşmanın son çeyreğine ev sahibi 23-19’luk üstünlük sağlasa da maçtan mağlup ayrılmaya engel olamadı. MSK, karşılaşmayı 82-72’lik skor ile aldı ve liderliğini sürdürdü.

JONES 21 SAYI İLE MAÇIN YILDIZI OLDU

Karşılaşmada MSK’dan Aaron Jones 21 sayı, 7 ribaunt ve 1 asist ile hem maçın hemde takımının en skorer oyuncu oldu. Tobin Carberry 14 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistlik performansı galibiyette önemli rol oynadı.

MSK, RAKİBİ FENERBAHÇE

Karşıyaka engelinde aşan carettalar, lig yarışında liderliğini kordu. 17 hafta sonun 15 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile başarılı bir grafik sergileyen MSK, 32 puan ile zirve koltuğunun sahibi durumunda. MSK, şampiyonluk yolunda bir sonraki hafta Fenerbahçe Koleji’ni konuk edecek.