ÇBK, EMLAK KONUT’U DEVİRDİ

ÇBK, EMLAK KONUT’U DEVİRDİ cukurovagazetesi.com

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi (K) sahasında Emlak Konut’u (K) konuk etti, ÇBK, rakibini 67-59’luk skor ile devirdi ve liderliğini sürdürdü.


Haber-Fırat TATLI

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Lig’de mücadele eden ÇBK, ligin 16.haftasında Emlak Konut’u sahasında konuk etti. Lig de bir önceki hafta Botaş (K) karşısında 66-56’lık skor ile mağlubiyet alan ÇBK, 13 maçlık galibiyet serisini de sonlandırmıştı. ÇBK, önceki hafta alınan mağlubiyetin hafasını dağıtmak için, Emlak Konut karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Karşılaşma cumartesi günü saat 16.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı.

ÇBK SON ÇEYREKTE HATA YAPMADI

ÇBK yeni Başantrenörü Roberto Iniguez ile ilk lig maçına çıkan ÇBK, karşılaşmada ilk periyodu Emlak Konut karşısında 21-19’luk skor ile geride tamamladı. İkinci periyoda daha konsantre başlayan ÇBK, bu çeyrekte Emlak Konutu 20-15’lik skor ile yendi ve soyunma odasına 39-36’lık skorla üstün gitti ve maçta öne geçti. Devre arasından sonra üçüncü çeyrekte karşılaşmada tempo biraz düştü. Emlak Konut periyodu 13-11’lik skor ile alsa da, ÇBK son çeyreğe 50-49’luk üstünlük ile gitti. Dördüncü periyoda 1 sayı fark ile üstün başlayan ÇBK, bu çeyrekte tecrübesini konuşturdu ve hata yapmadı. Emlak Konut’u 17-10’luk skor ile dördüncü çeyrekte geride bırakan Mersin temsilci karşılaşmadan 67-59’luk skor ile galip ayrıldı.

HAYES, MAÇTA YILDIZLAŞTI

Emlak Konut karşısında alınan galibiyette ÇBK’dan Tiffany Hayes 24 dakika süre aldığı maçta, 23 sayı, 3 ribaunt ve 1 asist ile karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. ÇBK’dan Chelsea Gray 16 sayısı ve Kuanitra Hollingsworth 14 sayı galibiyette önemli rol oynadı. ÇBK bu galibiyet ile ligde puanını 30’a çıkardı ve liderliğini sürdürdü.