ING KADINLAR LİGİNDE HAFTANIN MAÇI: ÇUKUROVA BASKETBOL-EMLAK KONUT

ING KADINLAR LİGİNDE HAFTANIN MAÇI: ÇUKUROVA BASKETBOL-EMLAK KONUT cukurovagazetesi.com

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, evinde Emlak Konut’a (K) konuk edecek.


Haber-Fırat TATLI

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ÇBK, ligin 16.haftasında Emlak Konut’a konuk olacak. ÇBK lig yarışında 15.haftasında konuk olduğu Botaş (K) karşısında 66-56’lık skor ile mağlup olmuş ve ligde 13 maç sonrasında yenilgi almıştı. ÇBK, bu sezon bir türlüğü çözemediği teknik adam sorununa ise İspanyol Başantrenör Roberto Iniguez ile anlaşmıştı. Yeni koç ile ilk maçına da çıkan ÇBK, Euroluegue’de Basket Landes’i 75-59’kuk skor ile devirerek moral bulmuştu.  Emlak Konut maçı ile ÇBK, Iniguez ile ilk lig maçına çıkacak.

ÇBK LİDERLİĞİ SÜRDÜRMEK İSTİYOR

Avrupa dönüşü gözünü tekrardan lige çeviren ÇBK ise bu hafta evinde Emlak Konut’u ağırlayacak. ÇBK lig yarışında önceki hafta Botaş karşısında aldığı şok yenilgiden sonra, Emlak Konut karşısında moral arayacak. Ligin ilk yarısında oynan ilk maçta ÇBK, Emlak Konut’u 3 sayı fark ile 73-70 skor ile devirmeyi de başarmıştı. Sezona 4 kupa hedefi ile çıkan ve ligde sezon başından beri başarılı bir grafik çizen ÇBK, 15 maçta 13 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile etkileyici performans gösterdi. Bu sürede topladığı 28 puan ile zirve koltuğunun da sahibi olan ÇBK, sezon sonuna kadar başarılı performansını sürdürüp çeyrek finaller deki şampiyonluk turunda elini güçlendirmek istiyor.

İKİ TAKIMINDA HEDEFİ GALİBİYET

Öte yandan Emlak Konut ise lig yarışında 25 puan ile 4.sırada bulunuyor ve zirveyi yakından takip ediyor.  Zorlu karşılaşmada iki ekip de mutlak galibiyet parolası ile sahada olacak. Karşılaşma bugün saat 16.00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak. Maç ayrıca TBF Youtube hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.