MİY, 1 PUANA RAZI OLDU

MİY, 1 PUANA RAZI OLDU cukurovagazetesi.com

TFF 3.Lig 1.Grupta mücadele eden Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY), 18.haftada ligin ikinci devresinin açılış karşılaşmasında Amasyaspor 1968 Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kaldı.


Haber- Adem GÜNEŞ

TFF 3. Lig 1.Grupta mücadele eden ve sezona şampiyonluk parolası ile başlayan MİY, sezonun 17 maçlık ilk devresinde başarılı performansı ile lider olarak tamamlamıştı. Devre arasında verimli bir kamp geçiren ve Antalya’da hazırlıklarını tamamlayan MİY, lig yarışına geri döndü. Ligin 18.hafta karşılaşmasında deplasmanda Amasyaspor 1968 Futbol Kulübü’ne konuk oldu. Pazar günü saat 14.00’da oynan karşılaşma Amasya 12 Haziran Stadyumu’nda oynandı. Karşılaşmanın hakemliğini Hakan Aktaş yaptı.

KARLIŞMA 1-1 TAMAMLANDI

Zorlu karşılaşmaya MİY, maça mutlak galibiyet parolası çıkarken Amasyaspor ise düşme potasına girmemek için oynadı. Karşılaşmanın ilk devresinde taraflar golsüz eşitlik ile soyunma odasına gitti. Devre arasının dönüşünde MİY, 55.dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen yeni transferi Tunç Murat Behram takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 65.dakikasında MİY’den Abuzer Gaffar Toplu’nun kendi kalesine attığı gol ile karşılaşmaya eşitlik geldi. İlerleyen dakikalarda iki takımda oyuncu değişiklikleri ile oyuna müdahale ederek gol bulmaya çalışsa da karşılaşma 1-1’lik eşitlik ile tamamlandı ve taraflar 1’er puana razı oldu.

19.HAFTADA RAKİP AĞRI SPOR

Şampiyonluk yolunda yoluna devam eden MİY bu sonuçla yara alsa da en yakın takipçisi 52 Orduspor FK’nın da haftayı beraberlik ile tamamlaması MİY’e yaradı. MİY ligde puanı 40’a çıkartırken zirvedeki yerini ve puan farkını da korudu. Kırmızı-lacivertli ekip ligin 19.haftasında evinde Ağrı 1970 Spor’u konuk edecek.