SEÇER, “YAMALI BOHÇA GİBİ DURUYOR”

SEÇER, “YAMALI BOHÇA GİBİ DURUYOR” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ocak ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan birleşimde gündem dışı konuşmalarda Mersin Büyükşehir Belediyesinin uzun bir süredir tahsisini beklediği Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton Otel arasında yer alan Kültür Parkı konusu gündeme geldi. Tahsis için uzun zamandır beklediklerini belirten Seçer, “Oranın tekrar bir imarını yapacağım ama hukuki zemini yok. İhaleye çıkamıyorum. Çünkü Çevre Bakanlığı’ndan henüz tahsisi alamadım.


HABER-FIRAT TATLI

SEÇER “ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN HENÜZ TAHSİSİ ALAMADIM”

Parkın tahsisinin alınması durumunda çalışmaların yapılabileceğini, projelerin hazır olduğunu ve bir Okuma Salonu’nu nu yapmak istediklerini belirten Seçer, “Onu da Çevre Bakanlığı’ndan tahsisini beklemek zorundayız. Çok uzun süredir beklediğimiz bir tahsis. Buradan vatandaşlarımıza söylemek istiyorum Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasındaki bölgenin diğer bölgelere göre daha kötü bir görüntüsü olmasının nedeni, oranın tekrar bir imarını yapacağım ama hukuki zemini yok. İhaleye çıkamıyorum. Çünkü Çevre Bakanlığı’ndan henüz tahsisi alamadım. Alır almazda o ikinci Okuma Salonu’nu yapacağız. Sahilde olma özelliği önemli, o bölgede yani Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasında yapma planlarımız var yüksek ihtimal ilede yapıcağız” ifadelerini kullandı.

YERLİKAYA “AYKIRI BİR BÜFE VE BORÇLAR VAR”

Seçer’in konuşmasından sonra söz alan Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya ise tahsisi beklenen alanla ilgili bilgi vermek istediğini belirterek, “Burada kıyı kanuna aykırı bir büfe var, benim bildiğim kadarıyla. Birde önce ki döneme ait borçlar varmış. Ama yine de Çevre İl Müdürlüğü bu talebi başkanlığa iletti” dedi.

SEÇER “DAVA KONUSU BİZDEN ÖNCE”

Bunun üzerine tekrar konuşan Seçer, meclis üyesi Yerlikaya’ya çok memnun olacağını ve bir polemik çıkartmak istemediğini belirterek,“Biz 2019 yılında Çevre Bakanlığına gittik görüşmeler yaptık. Biz Sayın Kurum’un yanına gideli 2 yıl oldu. Orada da sizin söylediğiniz gibi bana söyledi. Belediye ve Çevre Bakanlığı bizlerden, Murat Beyden önce, benden önce birbirleriyle davalaşmışlar. Aralarında bir alacak verecek durumu var. İkiside kamu kurumu, onların arasında dönen bir dava dedim ki, ‘Birkaç milyon lira için, yani bizim ödememiz meselesi ödemememiz meselesi değil. Bunun tahsisini verin ben orada işlem yapacağım, yamalı bohça gibi duruyor’  ben projeyi hazırlamışım uygulama projesini hazırlamışız. Mevzuat gereği İsmail Bey hareket edemiyorum durum bundan ibaret” şeklinde konuştu.Seçer son olarak durumun çözülmesi durumunda memnun olacaklarını belirtti.