Tarsuslu Periler, galibiyeti seviyor

Tarsuslu Periler, galibiyeti seviyor cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve ligin zirve koltuğunda yer alan Tarsus Belediyespor (K) evinde ağırladığı Urla Belediyesi’ni (K) 70-65’lik skorla mağlup etti.


Haber - Barış KÖKSAL

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de ikinci devresine Elazığ Belediyespor galibiyeti ile başlayan Tarsus Belediyespor, ligin 17.hafta karşılaşması kapsamında Urla Belediyesi’ni konuk etti. Tarsus Kapalı Spor Salonu’nda oynan karşılaşma cumartesi günü saat 13.00’da oynandı.

Tarsus kazanmayı bildi

Karşılaşmaya lider olarak çıkan Tarsuslu Periler maçın ilk periyodunda Urla karşısında kötü bir performans sergiledi. İlk çeyrekte Tarsus ekibi 24-19’luk skorla periyodu geride kapattı. Tarsus Belediyespor maçın ikinci periyodunda maça üstünlüğünü koydu. Çeyreği 23-17’lik skor ile alan Tarsus, devre arasında 42-41 ile önde gitmeyi bildi. Soyunma odasına 1 sayı fark ile önde giden Tarsus, devre arasının dönüşünde üçüncü çeyrekte rakibine bari bir üstünlük sağladı. Özellikle defansif bir oyun anlayışı sergileyen Tarsus Belediyespor, üçüncü periyotta 11 sayı buldu ve rakibine sadece 4 sayı atma fırsatı verdi. Karşılaşmada sayı farkını açan Tarsus son çeyreğe 8 sayı önde gitti. Dördüncü periyotta Urla, maça ortak olmak istese de Tarsus ekibi müsaade etmedi. Dördücü periyodu rakibine karşı 20-17, Tarsus geride kapatsa da karşılaşmayı 70-65’lik skorla kazanmayı bildi.

Zirve Tarsus’un

Tarsus Belediyespor, Urla karşısında aldığı galibiyet ile zirve koltuğundaki yerini korudu. Ligde 17 maça çıkan Tarsuslu Periler, bu maçların 15’ni kazanırken sadece 2 maçta mağlubiyet yaşadı. Tarsus bu süreçte topladığı 32 puan ile zirve koltuğunun sahibi durumunda.