ÇBK İspanyol rakibini devirdi

ÇBK İspanyol rakibini devirdi cukurovagazetesi.com

Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Kadınlar B Grubunda 8.hafta maçları kapsamında parkeye çıktı. ÇBK evinde ağırladığı İspanyol rakibi Perfumerias Avenida’yı (K) zorda olsa yenmeyi başardı. Karşılaşmada 85-80’lik skor ile galip ayrılan ÇBK, grubunda maç fazlası ile 3.sıraya yükseldi.


Haber-Fırat TATLI

 Sezona 4 kupa hedefi ile başlayan ve ilk kupasını geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanarak alan ÇBK, kötü başladığı Avrupa sahnesinde sahaya çıktı. Euroluague Kadınlar B Grubunda mücadele eden ve sezona iyi bir başlangıç yapamayan ÇBK, grubunda üst sıralara tırmanmak için İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida (K) sahasında konuk etti. Grup karşılaşmalarında ilk maçını Perfumerias Avenida (K) ile oynayan ve o maçı 83-66’lık skor ile kaybeden ÇBK, için maç aynı zamanda rövanş niteliği taşıdı. Zorlu karşılaşma Çarşamba günü saat 19.15’de Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynandı.

ÇBK ZORLANDI AMA KAZANDI

Avrupa’da B Grubunda üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada evinde taraftarının da desteği ile iyi başladı. Güçlü rakibine karşı ÇBK ilk periyotta etkili oyunu eli 20-12’lik skor üstünlüğünü yakaladı. Karşılaşmada ikinci periyotta maçın temposu yükseldi, Avenida periyodu ÇBK’ya karşı 29-25’lik üstünlük ile alsa da devre arasına 4 sayı fark ile 45-41 geride gitmeye engel olamadı. Farkı ikinci periyotta eriten Avenida, soyunma odası dönüşünde üçüncü çeyrekte de farkı düşürmeye devam etti. Üçüncü periyodu ÇBK’ya karşı 21-19’luk skor ile aldı ve karşılaşmada skoru 64-62’ye kadar getirdi. Maçın son çeyreğinde ÇBK, rakibi karşında periyodu 21-18’lik skor aldı ve karşılaşmadan 85-80’lik skor ile galip ayrılmasını bildi.

ÇBK’NIN YILDIZLARI

Zorlu karşılaşmada ÇBK’da en skorer oyuncusu DeWanna Bonner 40 dakika süre aldığı karşılaşmada 21 sayı, 4 ribaunt ve 2 asist ile oynadı. ÇBK’da galibiyete katkı veren diğer oyuncular ise Chelsea Gray 19 sayı 4 ribaunt ve 9 asist, Tiffany Hayes 17 sayı 9 ribaunt ve 6 asist, Kuanitra Hollingsworth ise 10 sayı ve 9 ribaunt ile oynadı.

GALİBİYETİ ALAN ÇBK 3.SIRAYA YÜKSELDİ

ÇBK, Euroluague Kadınlar B Grubunda Perfumerias Avenida’ya karşı aldığı galibiyet rahat bir nefes aldı. Grubunda 8 maça çıkan ÇBK, bu karşılaşmalarda 5 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile 13 puan toplayarak maç fazlası ile 3.sıraya yükseldi. Grubundan çıkmak için ilk 4 içerisinde yer almak isteyen ÇBK, bir sonraki maçında Basket Landes’e (K) deplasmanda konuk olacak.