TARSUSLU PERİLER ELAZIĞ ENGELİNİDE AŞTI PERİLER ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜYOR

TARSUSLU PERİLER ELAZIĞ ENGELİNİDE AŞTI  PERİLER ŞAMPİYONLUĞA YÜRÜYOR cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden ve ligin ilk devresini lider tamamlayan Tarsus Belediyespor (K) 2022 yılının son maçında Karabulut Elazığ Basketbol’u deplasmanda 75-59’luk skor ile mağlup ederek yeni yıla galibiyet ile merhaba dedi.


Haber – FIRAT TATLI

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de ilk yarının son karşılaşmasında Botaş Gelişim karşısında 58-56’lık galibiyet ile ligi zirvede tamamlayan Tarsus Belediyespor 2022 yılın son karşılaşmasında 30 Aralık Cuma günü parkeye çıktı. Elazığ’da, Yakup Kılıç Spor Salonu’nda oynan karşılaşma saat 18.15’de başladı.

TARSUS RAHAT KAZANDI

Ligde sezonu lider olarak götüren Tarsus Belediyespor, karşılaşmada ilk periyotta etkili başladı. Birinci çeyrekte etkili başlayan Tarsus ekibi periyodu 25-11’lik üstünlük ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci periyodunda Elazığ ekibi karşılaşmayı ağırlığını koymak istedi. Elazığ Belediyespor  çeyreği  15-12’lik skor ile alsa da, Tarsus ekibi devre arasına 37-26’lık  skor ile önde gitti. Maçın ikinci devresinin 3.periyodunda maç ortada geçti 23-23’lük skor ile tamamlanan çeyrekte Tarsus son çeyreğe 11 sayı ile önde gitti. 4.periyotta maçın temposu biraz düşse de Tarsus son çeyreği 15-10’lık skor ile tamamladı. Tarsus Belediyespor karşılaşmayı 75-59’luk skor ile galibiyet ile tamamladı.

TARSUS’TA SASHA FARKI

Karşılaşmada Tarsus Belediyespor’dan Sasha Goodlett 37 dakika süre aldığı maçta 22 sayı, 11 ribaunt ve 4 asist ile takımının yıldızı oldu. Tarsus ekininde ayrıca Ebru Torun 19 sayı, Nihal Güngör ise 18 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. 

LİDER TARSUS

Tarsus Belediyespor aldığı galibiyet ile ligde liderliğini sürdürdü. Bu kapsamda oynadığı maçlarda 14 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Tarsus 30 puan toplayarak ligin zirve koltuğunda yer alıyor. Tarsus Belediyespor ligde 17.haftada Urla Belediyespor’u evinde ağırlayacak.