ÇBK, AVRUPA’DA PARKEYE ÇIKIYOR

ÇBK, AVRUPA’DA PARKEYE ÇIKIYOR cukurovagazetesi.com

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK), Euroleague Kadınlar B Grubunda deplasmanda Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen (K) konuğu olacak. Karşılaşma bu akşam saat 22.30’da oynanacak.


Haber - Vecdi YENİGÜL

Euroleague Kadınlar B Grubunda mücadele eden ve Avrupa’da grup aşamasında istediği başarıyı sağlayamayan ÇBK, çıkışa geçmek istiyor.

ÇBK AVRUPA’YA KÖTÜ BAŞLADI

Avrupa’da sezona kötü bir giriş yapan ÇBK, ilk karşılaşmasında İspanya temsilcisi Perfumerias Avenida (K) ile deplasmanda karşılaşmıştı, bu karşılaşmada 83-66’lık mağlubiyet alarak sezona mağlubiyet ile başlamıştı. Daha sonra ise Sopron Basket (K)’e karşı 75-50’lik gibi 25 sayılık farkla mağlup olan ÇBK, üst üste ikinci yenilgisini aldı. Grubunda ilk galibiyetini ise üçüncü maçında Basket Landes (K) karşı 68-61 ile alan ÇBK bu maçtaki performansı ile eleştiri konusu olmuştu. Grubun 4.maçında da, DVTK HUN-Therm (K) sahasında konuk etti ve maçtan 77-58’lik skorla galibiyet ile ayrıldı ve 2.galibiyetini aldı.

YENİ BAŞANTRENÖR

Avrupa’da 5.hafta karşılaşmasında ise ÇBK’nın, Beretta Famila Schio (K) maçı dönüm noktası olmuştu. Bu karşılaşmada alınan 76-72’lik mağlubiyet sonrasında takımın Başantrenörü Emre Vatansever ile karşılıklı olarak yollar ayrılmış ve yerine aynı zamanda Kadın Basketbol Milli Takımında başantrenörlüğünü yapan Ekrem Memnun ile anlaşma sağlamıştı.

ÇBK ÜST TUR İSTİYOR

Bir önceki hafta Euroleague’de 6.maçına çıkan ÇBK, İspanya temsilcisi Spar Girona’yı konuk etmiş ve karşılaşmadan 64-50’lik skorla galip ayrılmıştı. ÇBK, B Grubunda oynadığı 6 karşılaşmada 3 galibiyet ve 3 mağlubiyete aldı. Bu karşılaşmalardan 9 puan toplayan ÇBK, grubunda 5 sırada yer alıyor. Avrupa’da 7.maçına bugün çıkacak. Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen (K) konuğu olacak ÇBK karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak ilk 4 içinde yer almak istiyor.