Tarhan, yılbaşı gecesinde tüm Mersinlileri meydana davet etti

Tarhan, yılbaşı gecesinde tüm Mersinlileri meydana davet etti cukurovagazetesi.com

Yılbaşı gecesine sayılı günler kalmasıyla beraber Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Demokrasi Meydanı’nı yılbaşı gecesi için hazırlıyor. Tarhan, meydanda incelemelerde bulunurken yaptığı açıklamada 31 Aralık gecesi bütün Mersinlileri meydana davet etti. Tarhan, “Yeni yılda; Mezitli Demokrasi Meydanı’nda herkesin buluşmasını istiyorum, Kanepede çerez yiyerek, televizyon izleyerek geçirilen yılbaşı gecesi kültüründen artık biraz çıkalım istiyorum” dedi.


Haber- Fırat TATLI

Kurdukları stantları gezen Tarhan, meydan hakkında bilgiler vererek, “Demokrasi Meydanı’nda ne var derseniz. Özgür kafe var, çocuk kütüphanemiz var hemen karşısında yeni açtığımız tenis kompleksi içerisindeki Aratos kafemiz var. Yine doğusunda köpek gezinti alanımız vardı ama maalesef bazı yerleri kırdılar, birkaç kere yaptığımız halde. İnşallah tekrar yaparız. Hemen arka bölümünde yine down kafe sosyal tesisler var. Tabi ki yakınımda sağ tarafımda deniz var. Demokrasi Meydanı böyle bir yer. Adından da anlaşılıyor. Oldukça güzel bir mekan. Bin 205 yıllık anıt ağacığımız olan zeytin ağacımız var. Onu da koruyoruz, ondan da zeytin elde edip, kooperatifimiz zeytinyağı elde edip onu öğrencilerimize yardım olarak karşılıksız veriyorlar” ifadelerini kullandı.

 

“BURAYA HERKESİ BEKLİYORUZ”

28 Aralık’tan itibaren alanın yılbaşı pazarı olarak açılacağını kaydeden Tarhan, “Yılbaşı gecesi burası son günün finali olacak. Müzik eğlence burada olacak. Burada bol miktarda değişik yiyecek çeşitleri olacak. Çok ekonomik koşullarda yiyeceği ile içeceği ile insanlar buradan yararlanacak. Ayrıca hediyelik eşya almak isteyenler de buradaki stantlardan yararlanacak. Bu sene bir farklılık daha yaptık. Tabi saha aydınlatmamız daha güzel oldu. Üstü kapalı alanlarımız var, onun yerine gördüğünüz gibi burada ahşaptan yapılmış oldukça güzel stantlar yapıldı. Batıda, Avrupa’da gördüğüm yılbaşı pazarlarından eksiğimiz yok ama fazlamız var. Gerçekten daha yakın tarihte birçok ülkede gördüm. Bizim buradaki yılbaşı pazarımız onlardan çok daha güzel. İnsanlarında burada çok güzel zaman geçireceği yılbaşı gecesi eğleneceği bir mekan. Buraya herkesi bekliyoruz. Mezitlilileri bekliyoruz, Mersinlileri bekliyoruz. Gelsinler güzel temiz bir havada güzel ışıkların altında, güzel yiyecek içeceklerle beraber burada dans etsinler. Eşleriyle çocuklarıyla, tanıdıklarıyla, tanımadıklarıyla dostane bir şekilde eğlensinler. Mezitli’nin farkını bir daha ortaya koyalım diyorum. Şimdiden herkesin yeni yılını kutluyorum” şeklinde konuştu.