TARSUS’UN PERİLERİ LİDERLİĞİNİ SÜRDÜ

TARSUS’UN PERİLERİ LİDERLİĞİNİ SÜRDÜ cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyespor (K) evinde Emlak Konut Gelişimi (K) ağırladı. Tarsuslu periler karşılaşmayı 72-62 kazanarak ligde liderliğini sürdürdü.


Haber - Barış KÖKSAL

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de önceki hafta İzmit Belediyespor deplasmanın da alınan 86-82’lik mağlubiyet sonrası Tarsus Belediyespor, Cuma günü Emlak Konut Gelişim ağırladı. Karşılaşma Tarsus Kapalı Spor Salonu’nda saat 16.00’da başladı.

TARSUS İKİNCİ DEVREDE AÇILDI

Bir önceki hafta İzmir deplasmanın da alınan mağlubiyet sonrası Tarsus karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Tarsus birinci periyotta rakibine karşı 1 sayı fark ile 15-14 çeyreği önde kapattı. Maçta ikinci çeyrekte de taraflar dengeli bir oyun sergiledi ikinci periyot 14-14 eşitlik ile tamamlanırken Tarsus devreye 29-28 önde giden taraf oldu. Zorlu karşılaşmada Tarsus, üçüncü çeyrekte tempoyu biraz arttırdı. Etkili oyunu ile bulduğu sayılarla çeyreği 23-19 rakibine karşı üstünü bitirdi. Son çeyreğe 5 sayı fark ile önde giren Tarsus, dördüncü periyotta da rakibine şans tanımadı ve periyodu 20-15, maçı ise 72-62 alarak liderliğini sürdürdü.

SASHA GOODLETT  FARKI

Emlak Konut Gelişim karşısında ikinci devreden sonraki oyunu ile maçı kazanan Tarsus’ta karşılaşmanın en skorer oyuncusu Amerikalı oyuncu Sasha Goodlett oldu. Goodlett 40 dakika süre aldığı maçta 25 sayı, 12 ribaunt ve 5 asistlik performansı ile maçın yıldızı oldu.

LİDER TARSUS

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de oynadığı 14 karşılaşmadan 12 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Tarsus Belediyespor 26 puan ile zirvenin sahibi durumunda.