ÇBK, FARKLI GALİBİYETLERİNİ SÜRDÜYOR

ÇBK, FARKLI GALİBİYETLERİNİ SÜRDÜYOR cukurovagazetesi.com

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi (ÇBK) deplasmanda Rize Belediyesi (K) ile oynadı. ÇBK karşılaşmayı 83-60’lık skor ile farklı kazanarak şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlarla devam etti.


Haber - Fırat TATLI

Türkiye ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde önceki hafta ligde Hatayspor karşısında alınan 90-61’lik galibiyet sonrası ÇBK, hafta içi de Avrupa’da parkeye çıktı ve Spar Girona karşısında galip gelmişti. Özellikle Girona karşısında alınan galibiyet sonrasında moralleri iyi toparlayan ÇBK, gözünü tekrar lige çevirdi. Ligde lider olan ve 9 haftadır kaybetmeyen ÇBK, 11.hafta karşılaşmaları kapsamında son sırada bulunan Rize Belediyesi’ne konuk oldu. Karşılaşma Rize kapalı Spor Salonu’nda cumartesi günü saat 14.00’da başladı.

ÇBK RAHAT KAZANDI

Karşılaşmaya etkili başlayan ÇBK, ilk periyottan karşılaşmaya üstünlüğünü kurdu. İlk çeyrekte rakibi karşısında ÇBK 24-13 ile önde kapattı. İkinci periyotta da ÇBK etkili oyunu sürdürdü ve çeyreği 26-20 önde kapattı. ÇBK soyunma odasına 17 sayı fark ile 50-33 önde gitti. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda ÇBK etkili savunması ile çeyreği 19-8’le alarak son çeyreğe 28 sayı fark ile gitti. Son çeyrekte önde olmanın da verdiği rahatlıkla ÇBK temposunu frenledi.  Dördüncü periyodu ÇBK, 19-14’lük skor ile rakibine verse de karşılaşmadan 80-63’lük skor ile kazandı.

10 DA 10

Karşılaşmada ÇBK’dan DeWanna Bonner 32 dakika süre aldığı maçta 21 sayı, 11 ribaunt ve 2 asist ile karşılaşmanın en skorer oyuncu oldu. Rize Belediyesi karşısında 17 sayı fark ile kazanan ÇBK aynı zamanda 10 maçlık galibiyet serisini sürdürdü.

ANTALYA DEPLASMANI

 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ÇBK çıktığı 11 karşılaşmada 10 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Ligde zirve koltuğundaki yerini korudu ve şampiyonluk yolunda yoluna emin adımlar ile davam etti. ÇBK bir sonraki hafta deplasmanda Antalya 07 Basketbol (K)’un konuğu olacak.