MİY evinde berabere kaldı

MİY evinde berabere kaldı cukurovagazetesi.com

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’un 16. Hafta maçında Yeni Mersin İdman Yurdu (Mİ), 1954 Kelkit Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşma 2-2 eşitlik ile tamamlandı.


Haber - Vecdi YENİGÜL

TFF 3.Lig 1.Grup’ta lider durumunda olan MİY, 16.hafta maçları kapsamında Mersin Şehir Stadyumu’nda 1954 Kelkit Belediyespor’u konuk etti. Pazar günü saat 14.00’da başlayan karşılaşmanın orta hakemliğini Sercan Yılmaz yaptı.

 

MİY 1 PUANA RAZI OLDU

İlk düdük ile beraber MİY oyuna üstünlüğü koydu ve rakip kaleyi yoklasa da aradığı golü bulamadı. Karşılaşmada 12.dakikasında Kelkit Belediyespor’da Onur Demir’in korner atışından bulduğu gol ile 1-0 öne geçti. Kalesinde bulduğu golden sonra oyuna ağırlığını katan MİY, aradığı golü 26.dakika da Abuzer Gaffar Toplu’un ayağından buldu ve maça denge getirdi 1-1. Zorlu karşılaşmada Kelkit 36.dakikada Mertcan Cengiz ile bir kez daha öne geçti 2-1.  İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca MİY devreye 2-1 geride gitti. Karşılaşmanın ikinci devresinde hızlı başlayan MİY, 53.dakikada Abuzer Gaffar Toplu ile bulduğu golle maça eşitlik geldi. MİY ilerleyen dakikalarda galibiyeti getirecek golü arasa da bulamadı ve maç 2-2 eşitlik ile tamamlandı.

 

MİY 4 HAFTADA 7 PUAN KAYBETTİ

3.Lig 1.Grup’ta lider olan MİY son haftalarda aldığı sonuçlar ile rakipleri arasındaki puan farkı da erimiş oldu. Oynadığı son 4 karşılaşmadan 2 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan MİY bu süreçte sadece 5 puan toplaya bildi. Kelkit karşısında alınan beraberlik ile puanı 36’ya çıkaran MİY liderliğini sürdürken en yakın takipçisi olan Orduspor haftayı galibiyet ile kapatarak puan farkını 3’e indirdi.

Stadyum: Mersin Stadyumu

Hakem: Sercan Yılmaz, Vedat Güneş, Burak Kuş

Yeni Mersin İdman Yurdu: Sertaç Güzel, Özkan Zileli, İbrahim Konuksever, Aslan Gök, Yusuf Yıldırım, Ferhan Evren Taygun Vurgun, Metin Yüksel, Chris David, Onur Erdem Beytaş, Abuzer Gaffar Toplu

1954 Kelkit Belediyespor: Ogün Nuhoğlu, Berşan Yavuzay, Ramazan Erarslan, Halil İbrahim Keleş, Batuhan Uçan, Hüseyin Yıldız, Metin İlhan, Bedirhan Salih, Enescan Özdemir, Mertkan Cengiz, Onur Demir

Goller: Abuzer G. Toplu (2) (Yeni Mersin İdman Yurdu), Onur Demir, Mertkan Cengiz (1954 Kelkit Belediyespor)

Sarı Kart: Abuzer Gaffar Toplu, Onur Erdem Beytaş, Chris Gürkan, Ömer Önder (Yeni MİY), Bedirhan Salih, Hüseyin Yıldız (1954 Kelkit Belediyespor)