TARSUS, İZMİT DEPLASMANINDA TAKILDI

TARSUS, İZMİT DEPLASMANINDA TAKILDI cukurovagazetesi.com

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de mücadele eden Tarsus Belediyespor (K) deplasmanda İzmit Belediyespor’a 86-82’lik skor ile mağlup oldu.


Haber - Barış KÖKSAL

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de zirvenin sahibi olan Tarsus Belediyespor (K, İzmit deplasmanında parkeye çıktı. Karşılaşma, Kocaeli Atatürk Spor Salonu’nda cumartesi günü saat 16.00’da başladı.

86-82’LİK MAĞLUBİYET

Maça ev sahibi İzmit Belediyespor etkili başladı ve ilk periyodu Tarsus’a karşı 23-18’lik skor üstünlüğü ile tamamladı. Karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Tarsus rakibine ilk çeyreğini cevabını vererek periyodu 28-23 skor ile kazandı. Devre arasına taraflar 46-46’lık eşitlik ile gitti. Zorlu karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ise İzmit ekibi Tarsus’a karşı 24-22’lik sayı üretti. Son çeyreğe 2 sayı fark ile geride giren Tarsus (70-68) bu periyodu da 16-14’lük skor ile kaybetti ve karşılaşmadan 86-82 mağlup ayrılan taraf oldu.

SASHA GOODLETT ŞOV

Tarsus Belediyespor’da Amerikalı pivot oyuncusu Sasha Goodlett, 38 sayı ve 8 ribaunt ile karşılaşmada devleşse de bu performansı takımını galibiyete taşımaya yetmedi. İzmit Belediyespor’da ise Deniz Aygül’ün 22 sayısı takımının en skorer oyuncu oldu ve galibiyette önemli rol oynadı.

MAĞLUBİYETE RAĞMEN ZİRVEYİ BIRAKMADI

Tarsus’un 4 haftalık galibiyet serisinin ardından İzmit Belediyespor karşısında aldığı mağlubiyete rağmen lig yarışında zirvedeki yerini korudu. Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig’de oynadığı 13 karşılaşmadan 11 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Tarsus Belediyespor 24 puan ile zirvenin sahibi durumunda.