MİY’de Aksoy şoku

MİY’de Aksoy şoku cukurovagazetesi.com

Türkiye 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY) genç oyuncu Aziz Aksoy’un sakatlık şokunu yaşıyor. Takımdan yapılan açıklamada defans oyuncusunun 8 ile 10 hafta arasında sahalardan uzak kalacağı bildirildi.


Haber- Erol KAMALAK

Türkiye 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden MİY’ de sakatlık şoku yaşanıyor. Ligde iyi bir performans sergileyen ve sezona fırtına gibi giren MİY, 15.hafta karşılaşmaları kapsamında geçtiğimiz hafta İzmir’e konuk olmuştu. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nda oynan ve 0-0 beraberlik ile sonuçlanan Karşıyaka karşılaşmasında maçın 73.dakikasında oyundan çıkan savunma oyuncusu Aziz Aksoy’un, sakatlandığı ve sahalardan 2 buçuk ay uzak kalacağı bildirildi.

“8-10 HAFTA YOK”

MİY’in sosyal medya hesabından önceki gün yapılan açıklamada, “Karşıyaka Spor Kulübü ile oynadığımız maçta talihsiz bir sakatlık yaşayan futbolcumuz Aziz Aksoy’da Femoroasetabular Sıkışma Sendromu (Kalça Ekleminde Bağların Sıkışması) tespit edilmiş olup, maçın ardından ameliyat edilmiştir. Oyuncumuzun sağlık durumu iyi olup tedavisine devam edilmektedir. Futbolcumuz yaklaşık 8-10 hafta sahalardan uzak kalacaktır. Futbolcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, en kısa sürede takımımızdaki yerini almasını temenni ederiz” ifadeleri yer alırken paylaşımın altına genç oyuncu için destek mesajı yağdı.

İLK 11’İN VAZGEÇİLMEZ OYUNCUSU

3.Lig’de sezon başından beri MİY’in defansında adeta bel kemiği olan Aziz Aksoy’un yokluğunda takımı savunmada zor günler bekliyor. 2000 doğumlu olan Aksoy genç yaşına rağmen MİY’in istikarlı ve tecrübeli oyuncularından biri durumunda. Aksoy lig maratonunda 15 maçın 13’üne ilk 11’de başlarken bu karşılaşmalarda 1141 dakika görev aldı ve bu karşılaşmalarda 1’de gol sevinci yaşadı. Aldığı süreler ile Aksoy takımda süre olarak en çok forma şansı bulan 5’inci oyuncu durumda yer alıyor. Yaklaşık 2 buçuk ay sahalardan uzak kalacak olan Aksoy’un yokluğunda MİY’i defansta zorlu günler bekliyor.