Seçer, “İtfaiye teşkilatı için 282 kadro talebine cevap alamadık”

Seçer, “İtfaiye teşkilatı için 282 kadro talebine cevap alamadık” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3.Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Birleşimde gündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Vahap Seçer, birkaç gündür Mersin’de yağışlardan kaynaklı oluşan sel ve doğal afetlere değindi. Seçer daha sonrasında sözlerine itfaiye teşkilatında yaşanan personel sıkıntısına değinerek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 282 memur kadrosu için talep oluşturduk. Bunu biz iki defa başvurusunu yaptık. 28 Şubat 2021’da ilk başvuruyu yaptık ardından da ikinci kez başvuruyu yeniledik 29 Eylül 2021’de yaptık. O günden bu güne ol


Haber - FIRAT TATLI

Meclis birleşiminde itfaiye teşkilatında personel sıkıntısı yaşandığını ve işçi kadrosunda personel çalıştıramadıklarını belirten Seçer, “İtfaiye teşkilatımızda işçi kadrosunda personel çalıştırmamız yasal olarak doğru değil.  Ancak bizden önceki dönemlerden bu yana diğer belediyelerde de durum aynı İtfaiye Dairesinde işçi statüsünde personeller de istihdam ediliyor. Buna ilişkin yargı kararları var. Geçtiğimiz günlerde de vuku bulan bir olay neticesinde mahkemeden belediyemize bir uyarda geldi” şeklinde konuştu.

BAKANLIĞA İKİ DEFA BAŞVURU YAPILDI

İtfaiye Dairesi’nin ihtiyacından kaynaklı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 282 memur kadrosu için talep oluşturduklarını belirten Seçer, “Bunun biz iki defa başvurusunu yaptık. 28 Şubat 2021’da ilk başvuruyu yaptık ardından da ikinci kez başvuruyu yeniledik 29 Eylül 2021’de yaptık. O günden bu güne olumlu olumsuz herhangi bir yorum içeren bir cevap bana gelmedi. Tekrar söylüyorum yargı kararlarına rağmen bu şekilde çalışmamız mümkün görülmüyor” ifadelerini kullandı.

“EYT KANUNU ÇIKARSA ÇOK SAYIDA MEMUR EMEKLİ OLUR”

Bir süredir gündemde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun çıkması durumunda memurların emekli olabileceklerini ifade eden Seçer, “Meclis tarafından bir kanun çıkarılması durumunda çok sayıda memurun emekli olacağını da düşünerek bizim ivedilikle itfaiye teşkilatımıza memur alımı yapmamız lazım. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedim. Özellikle meclis üyelerimizi bilgilendirmek istedim” şeklinde konuştu.

“EN ÖNEMLİ BİRİMLERİMİZİN BAŞINDAN İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ GELİYOR”

İtfaiye Dairesi çok önemli bir konumda olduğunu belirterek can ve mal emniyetinden sorumlu olduğunu söyleyen Seçer, “Afetlere müdahale eden yangın taşkındı herhangi bir başka olumsuzluk gibi durumlarda direk müdahale eden, en önemli birimlerimizin başından itfaiye teşkilatımız geliyor. Teşkilatımız zafiyete uğrarsa bu kente zarar demektir mal ve can güvenliliğinin yok sayılması demektir. Başvurular sonucunda bugüne kadar herhangi bir netice alamadık bir kez daha dikkatinize sunmak istedim” diyerek sonlandırdı.

TOPKARA, “İL DIŞINDAKİ MERSİNLİLERİ ALALIM”

Vahap Seçer’in, itfaiye teşkilatında yaşanan ve yaşanabilecek personel sıkıntılarını gündeme getirdikten sonra ‘bir önerim var’ diyerek söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Mersin’de oturan, yaşayan, ailesi burada olan, burada çalışmak isteyen il dışında birçok itfaiye eri memur var. Gelmek içinde çeşitli dönemlerde idareye müracaatlar yapıldı. Kabul edilmeyen hemşerilerimizde var bunların incelenerek kabulleri yapıldığında, EYT’den boşalacak olan kadroların doldurabileceğini söylüyorum. Çünkü bize de gelen Mersin’li, Mersin’de yaşayan burada çalışmak isteyen itfaiye erleri var. Bunları değerlendirirsek, belediyemizde itfaiye eri olarak çalışmak isteyen kadrolu yetişmiş elemanlar var bunları alıp burada değerlendirebilirsek hem hemşerilerimize yardımcı olmuş oluruz hem de bu açığı kapatmış oluruz” ifadelerini kullandı.