Akdeniz’de bir parka ’Şehit Polis Sedat Gezer’ ismi verildi

Akdeniz’de bir parka ’Şehit Polis Sedat Gezer’ ismi verildi cukurovagazetesi.com

Akdeniz Belediye Meclisi’nde alınan kararla Nusratiye Mahallesi’ndeki 23 Evler Parkı’na ’Şehit Polis Sedat Gezer Parkı’ ismi verildi. Konuyla ilgili yapılan oylamada, HDP’li 7 Meclis üyesi çekimser kaldı.


Haber - Vecdi YENİGÜL

Akdeniz Belediye Meclisi 2022 Yılı Kasım Ayı Birinci Birleşim Toplantısı, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleşti. Meclis'te alınan kararla Akdeniz ilçesindeki bir parka 'Şehit Polis Sedat Gezer' ismi verilirken; Akdeniz İmar İnşaat Kültür Orman Ürünleri Tarım Turizm Ticaret A.Ş'nin sermayesinin 10 milyon TL'ye kadar artırılabilmesi için de Gültak'a yetki verildi.

 

"TÜRKİYE'DE ÇOK ENDER BULUNAN BİR CİHAZI AKDENİZ'E KAZANDIRDIK"

Toplantıda gündem maddeleri görüşülmeden önce salonda bir video gösterimi yapıldı. 'Her şeye rağmen asfalt plentimizi faaliyete geçirerek, mahallelerimize soğuk asfalt dökmeye başladık' ifadeleriyle başlayan videoda konuşan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Sathi kaplama, soğuk asfalt dedikleri sistem bu. Daha önce bunlar nasıl yapılıyordu? Önceden 'zift veya macun' diyorlar veya 'bitüm' diyorlar. Dökülüyordu. Birkaç gün sıcakta eriyordu. Oradan arabalar geçtiğinde arabalar rezil oluyordu. Fakat bu sistemde kombisi, mucuru her şeyi üzerinde. Son teknoloji. Hiç öyle bir sıkıntımız yok. Direkt hem bitümü döküyor, üstüne de mucuru döküyor. Daha sonra da silindir geçtiğinde tertemiz bir sathi kaplamayı hayata geçirmiş oluyoruz. Bütün engellemelere rağmen, Meclis üyelerimizin bize borç vermemesine rağmen ne demiştim ben size? 'Her şeye rağmen dökeceğiz' demiştim. Evet, onlara rağmen biz bugün Türkiye'de çok ender bulunan bir cihazı Akdeniz'e kazandırdık ve kombili cihazımız hızlı bir şekilde sathi kaplamayı döküyor. Bununla günlük 3 kilometre yol dökebiliyorsunuz. Akdeniz'e ve Akdeniz'de yaşayan herkese hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

 

"ARTIK SATHİ KAPLAMAYI TEK BAŞINA BİR ŞOFÖR, BİR PERSONELLE YAPIYORUZ"

Videonun ardından yapılan hizmete ilişkin değerlendirmeleri Meclis Salonu'nda sürdüren Gültak, "Bir şoför, bir elemanla döküyoruz. Daha önce bunlar için ihaleye çıkılıyordu. Tabii ki ihaleyi alan babasının hayrına yapmıyor. Üstüne kar koyacak. 'Rekabet oluyor mu olmuyor mu' derken bir sürü sıkıntılar yaşıyorduk ama artık sathi kaplamayı tek başına bir şoför, bir personelle yapıyoruz. Şu ana kadar da kilometrelerce yol döktük. Hava ve yağmur imkan verdiği sürece de dökmeye devam edeceğiz. Tahmin ediyorum bugün sıcak asfaltla ilgili de sözleşmemizi imzalıyoruz. Yine hava koşullarıyla birlikte sıcak asfalt, kaldırım ve diğer çalışmalarımızı da bugünden itibaren hava şartlarına göre başlatmış oluyoruz. Akdeniz'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

 

FESTİVAL'E VERİLECEK DESTEK KOMİSYONLARDA BELİRLENECEK

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek olan Narenciye Festivali'ne Akdeniz Belediyesi tarafından verilecek destek de Meclis'te gündeme geldi. Maddi desteğin belirlenebilmesi amacıyla Meclis'e gelen gündem maddesi ilgili komisyonlara sevk edildi. Öte yandan 01-15 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılması planlanan TFF Grassroots C Lisans Kursu için ihtiyaç duyulan ve kursiyerlere dağıtılmak üzere Türkiye Futbol Antrenörler Derneği Mersin Şubesi tarafından talep edilen malzeme listesinin Akdeniz Belediyesi tarafından karşılanmasını içeren gündem maddesi de komisyonlara gönderildi.

 

PARKA 'SEDAT GEZER' İSMİ VERİLİRKEN HDP'Lİ 7 ÜYE ÇEKİMSER KALDI

Tece Polisevi'ne yapılan saldırı sonucunda şehit olan polis memuru Sedat Gezer'in ismi, Nusratiye Mahallesi 5019. Sokak'ta bulunan 23 Evler Parkı'na verildi. HDP'li 7 Meclis üyesi çekimser oy kullanırken; parka 'Şehit Polis Sedat Gezer' isminin verilmesini içeren madde oy çokluğuyla kabul edildi. Öte yandan Siteler Mahallesi 5649. Sokak'taki Siteler Muhtarlık Binası yanındaki parka 'Bayrak Dede Parkı' isminin verilmesini içeren bir başka gündem maddesi ise oy birliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

SERMAYENİN 10 MİLYON TL'YE KADAR ARTIRIMI İÇİN GÜLTAK'A YETKİ VERİLDİ

Meclis'te görüşülen konulardan bir tanesi de Akdeniz İmar İnşaat Kültür Orman Ürünleri Tarım Turizm Ticaret A.Ş.'nin sermaye artırılmasını içeren madde oldu. Sermayenin tamamı Akdeniz Belediyesi'ne ait olan Akdeniz İmar İnşaat Kültür Orman Ürünleri Tarım Turizm Ticaret A.Ş.'nin ortağı olduğu Mersin Kargıcık Turizm ve Yatırım A.Ş.'nin sermaye artırımına katılabilmesi için sermayesini 10 milyon TL'ye kadar artırabilmesi için Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a yetki verildi. Yapılan oylamada CHP, HDP ve EMEP'li üyeler 'hayır' oyu kullanırken; madde 20'ye 15 oy çokluğuyla kabul edildi.