Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Mersin’deydi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Mersin’deydi cukurovagazetesi.com

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere hafta sonu Mersin’de bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hem iktidarı hem de muhalefeti eleştirerek; "Erdoğan’a inanmadığım gibi 6’lı Masa’ya da inanmıyorum" dedi.


Haber- Mehmet ÇETİN

 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mersin'de vatandaşlarla bir araya geldi. Mersin Gıda Pazarı ve Kadın Üretici Pazarı'ndan Tarsus Kamyoncular Kooperatifi'ne kadar pek çok noktaya ziyaretler gerçekleştiren İnce, kentin işlek noktalarına vatandaşları selamladı. İnce, Mersin'de bir basın toplantısı da düzenledi.

 

"TÜRKİYE'DE EN MUTSUZ KESİM 18-24 YAŞ ARALIĞI"

Basın toplantısında iktidara yönelik eleştiriler yönelten İnce, "Bir araştırma yapılmış. En mutsuz yaş aralığı kaç biliyor musunuz? 18-24 yaş. Türkiye'de en mutsuz kesim 18-24 yaş aralığı. Geleceğinden kaygı duyuyor. 2019'da yapılan bir araştırmada, bu kesim; yüzde 47,2 oranında mutsuzmuş. 2021'de bu oran çok daha yukarılara çıkmış. Gelirinden memnuniyet oranı; 2019'da yüzde 43,4'müş. 2021'de 39,7'ye düşmüş. En fazla yurtdışına gitmek isteyen yaş grubu kaç? 25-29 yaş. 25-29 yaş arasında en fazla insanlarımız yurtdışına gitme hayalleri kurmuş. Mesela bir hedefleri daha vardı. '2023'e geldiğimizde nüfusumuzun yüzde 80'i bilgisayar okur-yazarı olacak' diye söz verdiler millete. Şu anda nüfusumuzun yüzde 41'i bilgisayarı hiç kullanamıyor" ifadelerine yer verdi.

 

"MEMLEKETİN SORUNLARI VAR"

Muhalefete yönelik eleştirilerde de bulunan İnce, "Salıdan salıya birbiriyle kavga eden bir muhalefet var. 'Uyuşturucu sattın', 'cari açığı kapattın', 'seni mahkemeye verdim', 'Bay Kemal', 'çık karşıma'. Konuşulan şeyler bunlar. Ben de diyorum ki 'hepiniz çıkın karşıma'. Kavga etmeye çağırmıyorum sizi. Ağız dalaşına çağırmıyorum sizi. Enerji yatırımlarını konuşmaya davet ediyorum. Tarımı konuşmaya davet ediyorum. Geleceği konuşmaya davet ediyorum. Bütün siyasi parti genel başkanlarını ve gönlünden Cumhurbaşkanı adayı olmak geçenleri. Susmakla olmaz. Memleketin sorunları var. Susayım, aradan sıyrılayım. Öyle yağma yok. Tartışacağız" diye konuştu.