Can dostlar bu yıl 3’ncü kez Patifest’te buluşuyor

Can dostlar bu yıl 3’ncü kez Patifest’te buluşuyor cukurovagazetesi.com

3. Mersin Pati Festivali, 9 Ekim 2022’de 14.00-20.00 saatleri arasında Fenerbahçe Meydanı’nda gerçekleşecek. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan paylaşımda "Patili dostlarımız için Patifest’te buluşuyoruz" ifadesi yer aldı.


Haber-Barış Köksal

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2019 yılında gerçekleşen ve Patifest adını taşıyan Mersin Pati Festivali'nin bu yıl 3'ncüsü gerçekleşecek. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde 'Patifest'te buluşalım' çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, festivalin 9 Ekim 2022'de 14.00-22.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini duyurdu. Festival bu yıl, 'Sahiplen Terk Etme' sloganını taşırken, "Türkiye'nin en dost canlısı festivalinde buluşalım!" cümlesiyle de Mersinliler, festivalin yapılacağı Fenerbahçe Meydanı'na davet edildi.

 

PATİFEST'İN BU YIL 3'NCÜSÜ GERÇEKLEŞİYOR

İlk kez 2019 yılında başlayan Patifest, Türkiye'de geniş yankı uyandırdı. Konserler, söyleşiler, yarışmalar ve stantlarda yer alan ürünlerle ziyaretçilere dopdolu 2 gün yaşatan festivale pandemi nedeniyle 1 yıl ara verildi. 2021 yılında 2'ncisi gerçekleştirilen festivale ise 'sahiplenme etkinlikleri' damga vurdu. Geçen yıl Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de 'Şila' adlı bir köpeği sahiplenerek, festivalde bir konuşma yaptı. Konuşmasında seçim öncesi verdiği bir sözü hatırlatan Seçer, "'Börtünün, böceğin, kurdun, kuşun, Allah’ın yarattığı herkesin belediye başkanı olacağım’ demiştim. Şimdi o söylediklerimizi hayata geçiriyoruz. Aslında insanlar söyler ama hayata geçirmek daha başka bir olay. Özellikle bir siyasetçi için verilen vaatlerin, sözlerin hayata geçirilmesi değerli ve önemli. Allah'ın yarattığı bütün canlı varlıkları birbirine dost olarak kabul ediyorum. Bu daha insani bir bakış açısı olarak görülmeli, değerlendirilmeli diyorum" ifadelerine yer verdi.

 

PATİFEST'İN PROGRAM AKIŞI VE YERİ DUYURULDU

Bu yıl 3'ncüsü gerçekleşecek Mersin Pati Festivali'nin program akışında ise saat 16.00'da DJ Performansı, saat 18.30'da Kent Orkestrası Konseri, saat 19.30'da Ertan Rüstem ve Orkestra Konseri yer aldı. Festivalin, Yenişehir'de Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Fenerbahçe Meydanı'nda gerçekleşeceği duyuruldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla yapılan kutlama paylaşımında ise "Patili dostlarımız için Patifest'te buluşuyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

BAŞKANLAR'DAN 4 EKİM MESAJI: 'SEVGİYLE YAKLAŞALIM, ONLARI KORUYALIM'

Öte yandan Mersin'in merkezindeki bazı ilçe belediye başkanlarından bazıları da sosyal medya üzerinden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü paylaşımlarında bulundu. Akdeniz Belediyesi Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, "Evlerimizdeki, sokaklarımızdaki, doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmemiz ve onları korumamız hepimizin görevi. Sokak hayvanlarımız için evlerimizin önüne su ve mama bırakmayı ihmal etmeyin" mesajıyla bir paylaşım yaparken; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı paylaşımda, "Onlar bize emanet! Sevgi en güçlü korumadır. Can dostlarımızı hep birlikte sevelim, koruyalım" ifadelerini kullandı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da kucağında taşıdığı yavru köpekle bir fotoğraf paylaşarak, "Can dostlarımız bizlere emanet. Karşılıksız sevgileriyle her zaman yanımızda olan dostlarımıza hep sevgiyle yaklaşalım" ifadelerine yer verdi.