Okul zili çaldı, dersler başladı!

Okul zili çaldı, dersler başladı! cukurovagazetesi.com

2022-2023 eğitim ve öğretim döneminin ilk ders zili çaldı. Mersin’de 415 binin üzerinde öğrenci, 16 bin 200 derslikte yeni eğitim dönemine başladı. İlköğretim Haftası kapsamında düzenlenen kutlama programı ise bu yıl Yenişehir İlkokulu’nda gerçekleşti.


Haber-Adem Güneş

 

Yenişehir İlkokulu'nda İlköğretim Haftası kapsamında gerçekleştirilen kutlama programında; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mesleki ve Teknik Genel Müdürü Nazan Şener, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve veliler de yer aldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı törenin ardından öğrenciler dersliklerde yeni sezonun ilk dersine başladı.

 

ÇOCUKLAR ŞİİRLER OKUDU, DUYGULARINI ANLATTI

Tören, saygı duruşu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yenişehir İlkokulu 4-D sınıfı öğrencilerinden Kerem Mirza Macit'in 'Okulumuz' şiirini okuması ve 4-D sınıfı öğrencilerinden Bade Naz Hayto'nun kürsüde duygu ve düşüncelerini paylamasının ardından Yenişehir İlkokulu Müdürü Ali Berk bir konuşma yaptı. Protokol konuşmalarının sonunda 4'üncü sınıf öğrencileri, 1'inci sınıfa yeni başlayacak öğrencilere 'hoş geldiniz' çiçeği sundu.

 

VALİ PEHLİVAN: "BUGÜN OKUL BAHÇELERİ VE DERSLİKLER COŞKUYLA DOLUP TAŞTI"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da kutlama programında öğrencilerle bir araya geldi. Törende bir konuşma yapan Vali Pehlivan, "2022-2023 eğitim-öğretim sezonunu bugün yeni bir heyecanla başlatıyoruz. Yurdumuzun 81 vilayetinde olduğu gibi bugün Mersinimiz'de de okullarımız şenlendi, neşelendi; okul bahçeleri ve derslikler coşkuyla dolup taştı. Bu yıl daha fazla bir heyecan ve sevinçle yeni sezona hazırlanıyoruz. Donanım olarak, fiziki şartlar olarak, eğitim kadrosu olarak geçtiğimiz yılın birkaç adım daha önünde başlıyoruz" dedi.

 

"BU YIL OKULLARIMIZ ÖDENEKLERİNİ ERKEN VAKİTLERDE ALDILAR"

Yeni sezona yeni müjdelerle başladıklarını vurgulayan Vali Pehlivan, öğretmenlerin meslek içi eğitimlerinden ana sınıflarında okullaşmanın artırılmasına kadar birçok alanda önemli adımlar atıldığını vurguladı. Eğitim alanında önemli adımlar atılmaya devam edildiğini sözlerine ekleyen Pehlivan, "Bu yıl okullarımız ödeneklerini erken vakitlerde aldılar. Yardımcı personellerini zamanında aldılar ve okul müdürlerimizin, müdür yardımcılarımızın da hummalı çalışmasıyla eğitim-öğretime hazır hale geldiler. Bugün buradayız. Geçen hafta uyum eğitimleri tamamlandı, bugün itibariyle de toplam öğrenci sayımız 415 binin üzerine çıkmış durumda. 415 bin öğrencimizle, 30 bine yaklaşan öğretmenimizle, 16 bin 200 derslikte eğitim-öğretim faaliyetlerini inşallah bugün başlatıyoruz" diye konuştu.

 

"MERSİN İLİMİZ BU SEZON BİRKAÇ BASAMAK DAHA YUKARILARA DOĞRU ÇIKACAKTIR"

Velilerin de heyecanlı olduğunu belirten Vali Pehlivan, "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kadar heyecanlılar. Ben inanıyorum ki eğitimde başarı ve kalite düzeyinde belli seviyelere gelmiş, önemli mesafeler kat etmiş, önemli başarılar elde etmiş Mersin ilimiz bu sezon birkaç basamak daha yukarılara doğru çıkacaktır. Elbette ki bu müşterek gayretle olacak. Bizler, devletimiz adına bütün kurum ve kuruluşlarımızla bugüne kadar olduğu gibi her daim eğitim-öğretim hizmetlerinin eğitim camiamızın ve eğitim kadrolarımızın, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Her aşamasında bir ve beraber olacağız ve bu başarı çıtasını inşallah hep birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Bütün gayretimiz, bütün çabamız gençlerimizin, çocuklarımızın en iyi şekilde yaşamasıdır" ifadelerine yer verdi.

 

"AİLE İLE BİRLİKTE OKUL, TOPLUMUN TEMELİNİ OLUŞTURUR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İlköğretim davası millet olma davasıdır' sözünü hatırlatarak sözlerine son veren Vali Pehlivan, "Aile ile birlikte okul, toplumun temelini oluşturur. Temelini teşkil eder, temelini inşa eder. Temel sağlam olduktan sonra da o yolda ilerlemek, geleceğe emin adımlarla bakmak hepimiz için mutluluk vesilesi olur. Memnuniyet vesilesi olur" dedi.

 

BAŞKAN SEÇER: "EĞİTİM TOPLUMLARIN EN TEMEL UNSURLARINDAN BİR TANESİDİR"

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de program kapsamında çocuklarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Çocuklarımızdan, onların enerjisinden bizler de yararlanıyoruz. Onları gördüğümüz zaman umutlarımız artıyor" dedi. Seçer, eğitimin toplumların en önemli unsurlardan birisi olduğunu vurgulayarak, "Birçok konuda toplumları yönetenler hata yapabilir. O hatadan dönüldüğü zaman kısa bir süre içerisinde telafisi mümkün olabilir ama eğitim alanında yapılan hatalar uzun yıllar ortadan kaldırılamaz. Onun için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte; 'hayatta en hakiki mürşit ilimdir' şiarıyla, günümüz dünyasında eğer muasır medeniyet seviyesine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi çıkacaksak, çağdaş dünyayla rekabet edeceksek, hurafelerle değil; bilimle, teknikle, sanatla bunu gerçekleştirmek zorundayız. Onun için de eğitime-öğretime ihtiyacımız var" diye konuştu.

 

"ATATÜRK İLKELERİNİ KENDİNE ŞİAR EDİNMİŞ BİR ÖĞRETMEN TOPLULUĞUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Öğretmenlere önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Seçer, "Onu verecek olan çok değerli, çağdaş, yüzü batıya dönük, Atatürk ilkelerini, prensiplerini kendine şiar edinmiş bir öğretmen topluluğuna ihtiyacımız var. Onlarla bu ülkeyi kalkındıracağız. Eminim, yüz yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı meşale nasıl her geçen gün daha da alevleniyorsa, daha da etrafını aydınlatıyorsa, karanlık yolları aydınlatıyorsa, bundan sonraki süreçte de aynı vazifeyi yapacak" dedi.

Eğitim politikalarının makro anlamda Milli Eğitim Bakanlığı ve yasalar çerçevesinde şekillendiğini belirten Seçer, "Mutlaka yerel yönetimler de yani belediyeler de eğitime bir kaynak ayırmak durumundadır. Bizim de yönetime geldiğimizden beri temel prensibimiz, imkanımızı en üst seviyede kullanarak, Mersin'de eğitime katkı sunmak, Mersin'i bir öğrenci kenti yapmak. Sadece ilköğretim çağında, burada yaşayan ailelerimizin çocukları değil, 4 üniversitemize ülkenin her yerinden hatta diğer ülkelerden öğrenci gelmesini sağlamak için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'i bir cazibe merkezi haline getirecek katkıları yapıyoruz" diye konuştu.

 

"ZİHNİNİZ AKDENİZ KADAR AÇIK, NOTLARINIZ TOROSLAR KADAR YÜKSEK OLSUN"

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde önemli çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekleyen Seçer, "Bizim için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olan ilişkilerimiz, işbirliğimiz çok önemli. Ben Sayın Valimizin huzurunda Sayın Müdürümüze teşekkür ediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü bugüne kadar gerçekten çok değerli çalışmalar yaptı. Emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına, Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğimiz devam edecek. Her şey çocuklarımız için. Her şey ülkemiz için. Her şey geleceğimiz için" ifadelerine yer verdi. Seçer, öğrencilere yeni eğitim-öğretim sezonu için, "Zihniniz Akdeniz kadar açık, notlarınız Toroslar kadar yüksek olsun" dileklerini iletti.