TGF’nin 67. Başkanlar Konseyi Toplantısı Tekirdağ’da gerçekleşti

TGF’nin 67. Başkanlar Konseyi Toplantısı Tekirdağ’da gerçekleşti cukurovagazetesi.com

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) Tekirdağ’da gerçekleştirilen 67. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nda konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Çok uzun zamandır dile getirdiğimiz, duyurularımızda ve görüşmelerimizde anlattığımız basının sorunları ve çözüm önerilerimizden hiçbiri yerine getirilmedi" dedi.


Haber-Mehmet Çetin

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun 67. Başkanlar Konseyi Toplantısı Tekirdağ'da gerçekleşti. Toplantıya Türkiye'deki Anadolu Gazetecileri'nin yanı sıra Avrupa, Balkanlar ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gazeteciler de katıldı.  Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Neslihan Yalçın ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe de toplantıda yer aldı. Anadolu basınının içinde bulunduğu durumların, sebeplerinin ve çözüm yollarının tartışıldığı toplantıda; zor şartlarda yayın yapan basın organlarının yaşaması için kurumlara destek çağrısında bulunuldu.

 

"MESLEĞİMİZİN SORUNLARINI BURADA TARTIŞACAĞIZ"

2-4 Eylül tarihleri arasında Tekirdağ'da gerçekleştirilen toplantıya toplam 150 civarı gazeteci, cemiyet başkanı ve yönetici katıldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TGF Onursal Başkanı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in de yer aldığı program,  Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal yaptı. Işıksal, toplantıya sundukları desteklerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a şükranlarını sunarken, toplantının Tekirdağ'da gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyduğunu vurguladı. Türkiye'nin dört bir yanından, Avrupa'dan ve KKTC'den gelen gazetecilerle Tekirdağ'da bir araya geldiklerini vurgulayan Işıksal, "Mesleğimizin sorunlarını burada tartışacağız. Tekirdağ zaten ilklerin şehri" dedi. Işıksal, toplantının Tekirdağ'ın tanıtılmasına da önemli katkıları olduğunu sözlerine ekledi. Tekirdağ'ın ayçiçeği yağı, zeytin ve üzüm gibi üretim alanlarına sahip olduğunu vurgulayan Işıksal, "Trakya Ovamız çok bereketli topraklara sahip ve Türkiye ekonomisine de çok önemli katkılar sağlamakta" diye konuştu.

 

"TEKİRDAĞ’DAN TEKRAR SESLENİYORUZ; BİZ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu basınının içler acısı bir durumda olduğunu ve siyasi irade tarafından yerel basının bitirilmek istendiğini vurgulayarak, "Anadolu basınının çözülmeyen sorunlarıyla ilgili çalışmalarımızı var gücümüzle devam ettiriyoruz" dedi. Anadolu basınının içerisinde bulunduğu durumu sürekli dile getirdiklerini sözlerine ekleyen Karaca, "Anadolu basının sorunlarını sürekli dile getirdiğimiz halde basının sorunlarına bir türlü eğilmeyenlerin adeta gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. Çok uzun zamandır dile getirdiğimiz, duyurularımızda ve görüşmelerimizde anlattığımız basının sorunları ve çözüm önerilerimizden hiçbiri yerine getirilmedi. Hak ettikleri halde basın kartlarını alamayan birçok gazeteci meslektaşımız mağdur edilmektedir. Sektörün en önemli sorunlarından biri bir türlü çözülemeyen internet medyasıdır. Gazeteci olmayanlar tarafından yapılan internet siteleri, kimliğimizi kötüye kullanıp pimi çekilmiş bomba gibi ortalıkta dolaşmaktadırlar. Tekirdağ’dan tekrar sesleniyoruz; biz mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

 

"TGF, ANADOLU BASININI KUCAKLAYAN TEK KURULUŞ"

TGF Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, organizasyona katkısından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun önemine değinerek sürdürdüğü konuşmasında, "Türkiye Gazeteciler Federasyonu; Türkiye'nin ilk kurulan, Anadolu basınını kucaklayan, Türkiye ismini Bakanlar Kurulu tarafından alan, Türkiye'nin gerek yurt içinde gerekse yurtdışında temsiliyet ve aidiyet hakkını alan tek kuruluş" dedi. Sertel, yeni basın yasasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunarak, "Yeni yasa demoklesin kılıcı gibi. Niyete bağlı yargı sistemi oluşturulmuş. Basının gözünü korkutan ve cezalandıran bir sistem. Yeni yasa, basının tepkisi ile geri çekilmiş gibi gösteriliyor. Gazetecilerin ekonomik taleplerini karşılamak yerine basını yok etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

 

"BU KADAR GAZETECİYİ TEKİRDAĞ’DA AĞIRLAMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ"

Toplantıya katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise basının içerisinde bulunduğu duruma değinerek, "Biz basının zor durumda olduğunu biliyoruz ve bu nedenle elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye’den ve yurt dışından bu kadar gazeteciyi Tekirdağ’da ağırlamaktan çok mutluyuz" diye konuştu. Toplantıda, cemiyet başkanları ve gazeteciler de söz alarak, mesleğin sorunlarını ve önerilerine ilişkin görüşlerini bildirdi. Toplantıda, hükümete ve siyasetçilere ise Anadolu basınının yaşatılmasına yönelik destek çağrısında bulunuldu.

 

TGF HEYETİ, NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ

 

67. Başkanlar Konseyi Toplantısı için Tekirdağ'da bulunan TGF heyeti, öte yandan Namık Kemal Üniversitesi'ni de ziyaret etti. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal ve Başkanlar Konseyi üyelerini Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin karşıladı. Rektör Mümin Şahin, üniversitenin çalışmaları hakkında heyete bilgi verdi. Şahin, üniversitede 2 bin 500’ü yabancı olmak üzere 30 bini aşkın öğrenci bulunduğunu belirterek, bu yıl radyo televizyon ve sinema dalında da öğrenci kabul ettiklerini söyledi. Güçlü adımlarla ve her alanda yaptıkları çalışmalarla Trakya'nın lokomotifi olduklarını vurgulayan Rektör Şahin, tohum tescil konusundaki çalışmalarından bahsederek, "Tohum Vadisi araştırma merkezi kuruyoruz. Tescil edilmiş 9 tohumumuz var. Tıp alanında da çok iyi noktaya geldik. Üniversite sanayi işbirliğini ilk uygulayan üniversitelerden biriyiz" ifadelerine yer verdi. TGF Başkanı Yılmaz Karaca ise yüksek potansiyellere sahip Tekirdağ'ın, Namık Kemal Üniversitesi'nin yaptığı çalışmalarla daha yüksek gelişmişlik seviyelerine ulaşacağını kaydetti. Ziyarette; Rektör Mümin Şahin, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya hediye takdim ederken, Genel Başkan Karaca da Rektör Şahin’e plaket sundu.