Mersinli müzisyenden ’Sivaslım’

Mersinli müzisyenden ’Sivaslım’ cukurovagazetesi.com

Mersinli sanatçı Ozan Soyan’ın Sivaslım adını taşıyan yeni şarkısı dinleyiciyle buluştu. Soydan, şarkının ardından birçok kişinin kendisini Sivaslı sandığını belirterek, "Sivas’ın türküleri çok kıymetli" dedi.


Haber-Mehmet Çetin

 

Geçen yıl Sen Gideli adını taşıyan ilk şarkısını dinleyiciyle buluşturan Mersinli sanatçı Ozan Soydan, son olarak ikinci şarkısı olan Sivaslım'ı yayınladı. Gazetemize konuşan Soydan, müzik kariyerini ve son şarkısını anlattı.

 

"HER ŞEYİMİZİ MÜZİKLE SANATLA YAŞIYORUZ"

Yaklaşık 30 yıldır müzikle uğraştığını vurgulayan Soydan, "İlkokul 4'üncü sınıftan bu yaşıma kadar müzik sektörünün içerisindeyim. Müziğe bağlamayla başladım. Türküleri çok seviyorum. Hem ilkokul, hem ortaokul hem de lise yıllarında okullarda ve kafelerde sahne aldım. Lise hayatımdan sonra üniversite hayatımda da türkü kafelerinde sahne aldım. Müzik benim için çok değerli, bizim her şeyimiz. Müzikten hiçbir şekilde vazgeçemedim. Müzik bizim kalbimizin aynasıdır. O noktadan baktığımız için her şeyimizi müzikle sanatla yaşıyoruz" dedi.

 

"İKİNCİ SİNGLE ÇALIŞMAM DA YAYINLANDI"

Soydan, bir yıllık aranın ardından ikinci şarkısının yayınlandığını belirterek, "Geçen sene Sen Gideli single çalışmamız çıktı. Bir sene önce tam bu zamanlar çıkmıştı. Akabinde ikinci single çalışmam da dün akşam itibariyle yayınlandı. Bu şarkılar benim kendi bestem. Sözü-müziği bana ait. Beste noktasında da yoğun bir çalışmam var. İş dışında da müziğe çok vakit ayırdığım için söz-müzik yazarlığımdan dolayı sürekli beste yapıyorum. Bu noktada çalışmalarımı çok yoğun bir şekilde sürdürüyorum" diye konuştu.

 

"SİVAS BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Şarkı 'Sivaslım' adını taşıdığı için farklı yorumlarla karşılaştığına da dikkat çeken Soydan, "Çevrem de 'neden Sivaslım' diye sordu. Sivaslı olduğum için değil. Eşim veya çevrem de Sivaslı değil. Müzik kültürü özellikle Sivas'tan çok besleniyor. Ben de Sivas yöresine ait olmasını istedim. Sözü de o müziğe göre yazdım. Böyle bir şarkı çıktı. Herkes benim Sivaslı olduğumu düşünüyor. Böyle bir algı oluştu. Bizim için İzmir, Mersin hiç önemli değil, Türkiye'nin her ili bizim için çok değerli. Bu noktada da Sivas da bizim için çok önemli. Sivas'ın türküleri çok kıymetli" ifadelerine yer verdi.