Ejder meyvesi 15 TL’den tezgaha düştü

Ejder meyvesi 15 TL’den tezgaha düştü cukurovagazetesi.com

Bu yıl hasadı yapılan ejder meyveleri, market raflarının ardından tezgahlarda da satışa çıktı. Mersin’deki satıcılardan Yaşar Köklüdağ, geçen yıl 7,5 TL’den sattığı ejder meyvesinin bu yıl 15 TL’den satıldığını belirtti.


Haber-Adem Güneş

 

Mersin'de sezonluk olarak tezgahta meyve satışı yapan Yaşar Köklüdağ, ilk olarak market raflarına düşen ejder meyvesini tezgahına taşıdı. Dikenli incirin yanında ejder meyvesi satışı da yapan Köklüdağ, insanların meyveyi bildiğini ancak alamadığını söyledi. Köklüdağ, geçen yıl 7,5 TL olan meyveyi bu yıl 15 TL'den sattığını söyledi.

 

İLK HASATTAKİ ÜRÜNLERİN KİLOSUNU 180 TL'DEN SATMIŞTI

8 Ağustos Pazartesi günü "Mersin’de üreticiye 'iyi gelir’: Ejder meyvesi" başlığıyla sayfalarımıza taşıdığımız haberde ejder meyvesi üretimine ilişkin konuşan Mustafa Erdinç, sezonun ilk hasadını yaptığını vurgulamıştı. Üretici Erdinç, 4 dönümlük alandan ilk etapta 500 kilogram ürün elde ettiğini ve ilk hasattaki ürünlerin kilogramını 180 TL'den sattığını belirtmişti.

 

"İNSANLAR HEVES EDİYOR AMA ALAMIYOR"

Sezonun ilk hasadının ardından üreticinin ejder meyvesi hasadı devam etti. Market raflarının ardından tezgahlarda da yerini alan ejder meyvesi satışına ilişkin konuşan satıcı Yaşar Köklüdağ, "Geçen sene durum iyiydi. Bu sene milleti biraz zorluyor. Çünkü fiyatı yüzde 100 fırladı. Geçen sene toptan 30 liraya alıyorduk. Bu sene 50 liraya alıyoruz. Onun için fiyat vatandaşı biraz zorluyor. Satışı şu an 15 lira. Geçen sene 7,5 liraya satıyorduk. İnsanlar ejder meyvesini biliyor. Fiyat uygun gelmeyince de alamıyor. İnsanlar heves ediyor ama alamıyor. Tadanlar beğeniyor, kiviye benzetiyor" diye konuştu.