Tatil yolculukları, kurtarma operasyonuna dönüştü

Tatil yolculukları, kurtarma operasyonuna dönüştü cukurovagazetesi.com

Yenişehir’de arabanın kaputuna giren yavru kediler, zorlu mücadelenin ardından çıkarıldı. Araç sahibi Mümin Ener, önce itfaiye çağırdıklarını, ardından soluğu sanayi sitesinde aldıklarını belirterek; "Tatile giderken kedileri yolda fark ettik. Bu aralar yavru kediler oldukça fazla. Özellikle kedilerin yavrulama dönemlerinde araca binerken çok daha fazla dikkat etmek lazım. Kaputu kontrol etmek lazım " dedi.


Haber-Vecdi Yenigül

 

Tatil için Yenişehir'in Eğriçam Mahallesi'nden Erdemli istikametine doğru yola çıkan Ener ailesi, yavru kedilerin sesini seyir halindeyken fark ettikten sonra aracı otoban kenarına çekti. Kaputa giren 3 kediden 2'sini kurtarıp kutuya koyan Ener çifti, çıkaramadıkları yavru kedinin güvende olduğunu fark ettikten sonra ise Yenişehir'de ikamet ettikleri evlerine geri döndü. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinden yardım isteyen çift, saatler süren mücadele sonrası son yavru kediyi de kurtardı.

 

"KAPUTUN İÇERİSİNDE 3 YAVRU KEDİ OLDUĞUNU GÖRDÜM"

Araç sahibi Mümin Ener, site içerisinde apartman sakinlerinin beslediği anne kedinin yakın zamanda 3 yavru kediyi dünyaya getirdiğini söyledi. Ener, yavru kedilerin yürüyemediğini, anne kedi tarafından boyunlarından taşınarak zaman zaman güvenli yerlere taşındığını belirterek, "Muhtemelen aracın kaputuna da anneleri tarafından konuldu" dedi. Ener, eşi ve kızıyla birlikte tatile giderken araç kaputundan ses geldiğini sözlerine ekleyerek, "Otobandaydık. Müziğin sesi açıktı ama tuhaf sesler de geliyordu. Müziğin sesini kısınca araçtan kedi sesleri geldiğini fark ettik. Bunun üzerine aracı hemen sağa çekip kaputu açtık. Kaputun içerisinde 3 yavru kedi olduğunu gördüm. Yavrulardan 2'sini kurtarabildim ancak 1'i içeri kısımlara kaçtı. Güvende olduğunu fark ettikten sonra oturduğumuz sitenin önüne geri döndük" diye konuştu.

 

"ŞOFÖR KOLTUĞU İLE ARACIN ALTINDAKİ PLAKA ARASINA GİRMİŞTİ"

Ener, otobanda kurtardıkları 2 yavru kediyi kutunun içerisinde siteye geri getirerek annesine kavuşturduklarını belirtti. Aracın içerisinde kalan 1 yavru kediyi ise bir türlü çıkartamadıklarını vurgulayan Ener, "Ne yapıp ettiysek çıkaramadık. Şoför koltuğu ile aracın altındaki plaka arasına girmişti. Görmemize rağmen bir türlü çıkaramadık. Önce Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istedik, sağ olsun itfaiye ekipleri hızla yardımımıza yetişti. Çok uğraştılar. Aracın altına girdiler, kediyi çıkartabilmek için büyük çaba harcadılar. Baktık o şekilde olmuyor, aracı itfaiye birimine çektik. Orada da aracın altından bayağı bir uğraştılar ama ne yaptıysak çıkmadı" ifadelerine yer verdi.

 

"YAVRULAMA DÖNEMLERİNDE ARACA BİNERKEN ÇOK DAHA FAZLA DİKKAT ETMEK LAZIM"

En son aracı Mezitli Sanayi Sitesi'ne çektiklerini kaydeden Ener, tamircinin arabada kedi olduğuna inanmadığını belirtti. Ener, ısrarları üzerine tamircinin aracın altındaki tabakayı söktüğünü ve kediyi girdiği yerden kurtardıklarını söyledi. Kediyi kurtarmak için yaklaşık 4 saat uğraştıklarını vurgulayan Ener, "Çok zor bir gün oldu ama neyse ki kediler hiçbir yara almadan kurtuldu, tekrar annelerine kavuşturduk. Tatile giderken kedileri yolda fark ettik. Bu aralar yavru kediler oldukça fazla. Bu bize bir ders oldu, umarım kimsenin başına gelmez. Özellikle kedilerin yavrulama dönemlerinde araca binerken çok daha fazla dikkat etmek lazım. Kaputu kontrol etmek lazım" dedi.